Zanimljivosti

Krenuo maraton u spomen stranim dragovoljcima

Jutros je sa Straduna startao maraton u spomen na poginule i nestale strane dragovoljce koji su se borili u Hrvatskoj vojsci.

Maraton u organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade i uz potporu Zajednice udruga HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije, sastoji se od pet etapa. Cilj maratona je vojarna Dračevac u Splitu, gdje se u nedjelju, 28. travnja, održava proslava 22. godišnjice osnivanja 4. gardijske brigade.

Branitelji u čiji se spomen trči maraton su Thomas Crowley koji je poginuo u dubrovačkom zaleđu te Fernando Delucchi, Alejandro Nestor Patron i Branko Andreas Pilsel, koji su nestali u akciji u akvatoriju Šipana 23. listopada 1991. godine.

Hrvatske dragovoljce i invalide Domovinskog rata koji sudjeluju u maratonu u spomen na poginule i nestale strane dragovoljce koji su se borili u Hrvatskoj vojsci ispratila je i pročelnica za obitelj, branitelje i međugeneracijsku solidarnost Nina Skurić te predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije Vitomir Bajac.

Pročitajte još

Upoznajte bogatu povijest Stona kroz kazališne predstave

Dulist

SLAVIMO KOROSANTE Blagdan Tijelova u dubrovačkoj prvostolnici

Dulist

PROJEKT ‘WebPoSt’ Dubrovački studenti nagradili web majstore

Dulist