Natrag
22.2.2019 21:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Krenuo maraton u spomen stranim dragovoljcima

24.4.2013 @ 10:27 Baldo Marunčić Zanimljivosti
12;12

Podijelite:

Jutros je sa Straduna startao maraton u spomen na poginule i nestale strane dragovoljce koji su se borili u Hrvatskoj vojsci.

Maraton u organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade i uz potporu Zajednice udruga HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije, sastoji se od pet etapa. Cilj maratona je vojarna Dračevac u Splitu, gdje se u nedjelju, 28. travnja, održava proslava 22. godišnjice osnivanja 4. gardijske brigade.

Branitelji u čiji se spomen trči maraton su Thomas Crowley koji je poginuo u dubrovačkom zaleđu te Fernando Delucchi, Alejandro Nestor Patron i Branko Andreas Pilsel, koji su nestali u akciji u akvatoriju Šipana 23. listopada 1991. godine.

Hrvatske dragovoljce i invalide Domovinskog rata koji sudjeluju u maratonu u spomen na poginule i nestale strane dragovoljce koji su se borili u Hrvatskoj vojsci ispratila je i pročelnica za obitelj, branitelje i međugeneracijsku solidarnost Nina Skurić te predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Dubrovačko-neretvanske županije Vitomir Bajac.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana