Crna kronika

KRENULO OD DUBROVNIKA Krađe po policijskim postajama Zagreb i Ogulin nisu jedine

KRENULO OD DUBROVNIKA Krađe po policijskim postajama Zagreb i Ogulin nisu jedine

Vijest koja zadnjih dana puni novinske stupce svakako je pljačka novca i zlata iz sjedišta zagrebačke krim policije.

No, nije to jedina opljačkana policijska postaja u Hrvatskoj. Radio Mrežnica doznaje, kako je tijekom ožujka iz postaje u Ogulinu ukradena policijska strojnica hrvatske proizvodnje ‘Ero’ – službeno policijsko oružje te je pokrenuta istraga unutar postaje.

Sve to podsjeća i na dubrovački slučaj krađe oružja iz veljače prošle godine kada je, kako je tada priopćeno iz PU dubrovačko-neretvanske, a nakon pisanja DuLista, provedeno kriminalističko istraživanje nad više osoba na okolnosti nestanka oružja, namijenjenog uništavanju, iz skladišta ove Policijske uprave.

Tada je u priopćenju PUDN pisalo kako se provedenim kriminalističkim istraživanjem djelatnika ove Policijske uprave koji je obavljao poslove oružara, sumnjiči da je počinio kazneno djelo teške krađe, dok se drugog djelatnika, odnosno skladištara, sumnjiči da je počinio kazneno djelo pronevjere.

Naime, utvrđeno je da je osumnjičeni oružar nakon što bi otuđio oružje iz spomenutog skladišta, uništavao tvorničke brojeve na istom, a potom bi ga dalje predavao osobama s dubrovačkog područja. U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja tada je bio uhićen i jedan policijski službenik zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a protiv još dva zaposlenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske policija je podnijela kaznena prijavu zbog istog kaznenog djela. Protiv svih pet zaposlenika, osim što su podnesene kaznene prijave, pokrenuti su i stegovni postupci te su udaljeni iz službe.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U sudaru na Nuncijati ozlijeđen motociklist

Dulist

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist