DuList IN

KREĆU UPISI Škola moderne glazbe i glazbeni vrtić otvaraju svoja vrata

KREĆU UPISI Škola moderne glazbe i glazbeni vrtić otvaraju svoja vrata

Škola moderne glazbe i glazbeni vrtić ‘Dubrovački mališani’ napokon otvaraju svoja vrata. Prvi vikend u rujnu održat će se prvi upisi za najmlađe, ali I za sve one željne stvaranja dobre glazbe bez gornje dobne granice.

Glazbene aktivnosti mogu pridonositi jačanju komunikacijskih vještina, razvoju motorike, apstraktnom mišljenju, razvoju socijalnih kompetencija, razvoju koncentracije, mišljenju o lijepom, ritmu, sluhu, pokretu i zato je važno već od najranije dobi krenuti s glazbenim aktivnostima. Igra je dominantna aktivnost u životu djeteta stoga se u školi koristi kao motivacijsko sredstvo u procesu učenja glazbe.

Posebnost ovog programa je ta da nema univerzalnog programa kojem se dijete treba prilagoditi nego će samo kvalitetno organizirane glazbene aktivnosti, koje odgovaraju svakom djetetu, pozitivno utjecati na razvoj dječjih glazbenih sposobnosti, te će poticati njihovo zanimanje za glazbu koja ih svakodnevno okružuje. Tako će glazbeni vrtić sadržavati brojne aktivnosti poput pjevanja, ritmiziranja, crtanja, sviranja, učenja glazbenih pojmova, igranja, slušanja glazbe, istraživanja I upoznavanja instrumenata.

Krajnji cilj ovog programa je razviti djeci senzibilitet na ritam, metar, tonsku visinu i rod, tempo, dinamiku, agogiku, različite boje, interes za glazbala, interpretaciju i, naravno, ljubav prema glazbi i umjetnosti općenito.

Osim za najmlađe, škola je otvorena za sve koji se žele naučiti izražavati pomoću glazbe, a naglasak se stavlja na poticanje kritičnosti, samostalnosti, osjećaja odgovornosti i natjecateljskog duha kod učenika.

Izražavajući se glazbom, učenik aktivira svoje emocije i maštu, što potiče njegov kreativni pristup glazbenoj reprodukciji – nastupi pred publikom. Ovaj program omogućava savladavanje i razvijanje tehnike sviranja I pjevanja, upoznavanja različitih formi i stilova, upućuje ga u umijeće modernog muziciranja, te ukratko, omogućava ovladavanje svim izražajnim sredstvima glazbala.

Za više informacija možete posjetiti fb stranicu Škola moderne glazbe i glazbeni vrtić Dubrovnik, ili se javiti na + 385 91 725 5575 / +385 98 52 77 00

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist