Aktualno

Kreću pripreme za državnu maturu pod vodstvom profesorice Mirjane Žeravice

Dubrovačke knjižnice i ove godine organiziraju besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika pod stručnim vodstvom Mirjane Žeravice, profesorice hrvatskoga jezika u Klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića, a namijenjene su maturantima, srednjoškolcima i svim zainteresiranima. Prvi blok sat će se održati u četvrtak, 23. siječnja 2020. u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 19.30 sati.

Dubrovačke knjižnice su iznimno sretne zbog suradnje s profesoricom Žeravicom te s ponosom naglašavaju kako su svi polaznici prošlogodišnjih priprema uspješno položili ispit iz Hrvatskoga jezika. Ovo su njihovi komentari:

-Pripreme za maturu kod prof. Žeravice za mene su bile više od samih priprema. Premda mi je taj četvrtak često bio težak dan, uvijek sam rado išla na pripreme znajući da ću se vratiti doma inspirirana, željna učiti još više. Ne samo da me profesorica odlično pripremila za maturu, nego mi je probudila uspavanu ljubav prema hrvatskom jeziku i književnosti. Na tome joj zahvaljujem od srca. Svima bih preporučila da odu na pripreme jer način na koji profesorica radi je temeljit i zanimljiv te maksimalno prilagođen i približen učeniku – rekla je Ruža Obradović

-Kroz pripreme u Narodnoj knjižnici Grad, koje je vodila prof. Žeravica, imala sam priliku ponoviti gramatiku i književnost s posebnim naglaskom na lektire te sam se za maturu iz Hrvatskog jezika pripremala kvalitetno, na vrijeme i bez stresa. Preporučujem svim maturantima – istaknula je Frane Milislavić.

-Za prošlogodišnje pripreme za maturu imam samo riječi hvale, naravno, za to je najviše zaslužna prof. Žeravica, koja nam je osim kvalitetnih i zanimljivih predavanja pružila puno ljubavi, podrške i motivacije kako bismo što lakše prošli jedno od najstresnijih razdoblja u životu te joj se ovim putem od srca zahvaljujem, ali i svima koji su nam ovo omogućili – naglasila je Lea Elaković.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na e-adresu informacijska.sluzba@dkd.hr ili na broj telefona 441-999.

Pročitajte još

IZDANE UPUTE! Stožer civilne zaštite u slučaju zaraze koronavirusom

Dulist

Dubrovčani ‘opustošili’ police s dezinfekcijskim gelom za ruke

Dulist

Hrvatski radnici iz talijanske tvornice negativni na koronavirus

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija