Natrag
24.3.2019 02:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kreativni vandali?!

7.12.2011 @ 20:01 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Kao i mnogo puta dosad ukrasi na gradskim jelkama postali su meta vandala. Zadnji slučaj dogodio se na pošti Lapad gdje su na meti bili baluni i trake s postavljene jelke koja bi Lapađanima trebala stvarati ugođaj nadolazećih blagdana.

No, ovi, možemo ih nazvati i domišljatim ili čak kreativnim vandalima ukrase nisu tek polomili, bacili, ukrali, ili što li već čine s njima – već su ih jednostavno premjestili.

Ukrasili su tako obližnji bor, i to onaj čija se krošnja nadvija nad dvije tamnošnje klupe za odmor, omiljeno okupljalište određenog broja naših sugrađana. A kako bi valjda i klupe bile ljepše i u blagdanskom ugođaju, i njih su ukrasili fjokama. No, iako su ukrasi 'samo' premješteni na obližnje stablo to ove vandale nikako ne opravdava.

Nadamo se da će ukrasi ipak dočekati blagdane na mjestima na kojima su i postavljeni. Jer na koncu, svi oni plaćaju se iz špagova građana budući da je riječ o gradskoj imovini.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana