Sport

KRAJ CRVENOG FERALA Jug u sezonu zakoračio s novim imenom i ruhom

KRAJ CRVENOG FERALA Jug u sezonu zakoračio s novim imenom i ruhom

Postoji čast i odgovornost nakon 95 godina doživjeti novi početak. Grad i Jug su sinergija koju treba održavati, čuvati i čemu treba težiti. Nema straha ni za budućnost vaterpola ni za budućnost Juga, a mislim da je današnja utakmica pravi potez – rekao je igrač VK Jug Paulo Obradović prije revijalne utakmice između VK Jug i VK Porporela povodom 95 godina od prve službene utakmice Juga kada je nad VK Penatur slavio rezultatom 3:0.

Prije revijalne utakmice ekipa Juga predstavila je svoju postavu za novu sezonu, kao i novog generalnog sponzora Adriatic osiguranje te novu opremu koju je dizajnirala doc. dr. art. Iris Lobaš – Kukavičić, a svoju knjigu ‘Pet do sto’ o klubu predstavio je i autor Željan Konsuo.

– Jako mi je drago sudjelovati na utakmici, znamo što Jug predstavlja Dubrovniku i Hrvatskoj. Velika je čast predstavljati takav klub. Kad iz plivanja kreneš u vaterpolo to je normalno za svako dijete. Kad pogledaš utakmicu san ti je zaigrati i kad to napokon ostvariš samo želiš ići dalje i dalje – podijelio je igrač VK Jug Hrvoje Benić.

Na glasnu podršku navijača i ljubitelja vaterpola osvrnuo se i Obradović.

– Okupilo se puno ljudi, atmosfera je pozitvna, pokazat ćemo novu opremu, nove sponzore, novu postavu. Nema zime za vaterpolo, došlo je puno mladih, ovu sezonu ćemo više važnosti dati i mlađima koji će za nekoliko godina biti nositelji Juga – zaključio je.

Iris Lobaš – Kukavičić naglasila je da je suradnja s klubom prirodni nastavak njenog dosadašnjeg rada.

– Ideja za suradnju s VK Jug došla je od samog kluba, na prvi pogled malo i neobična suradnja. Imamo grad s čijom se bogatom kulturnom baštinom ponosimo, a još kad u tom gradu imamo i najtrofejniji vaterpolski klub mislim da nema dileme oko suradnje umjetnosti i sporta. S obzirom na to da je Jug simbol Dubrovnika i da je njihova veza neraskidiva pa je tako i središnji motiv na opremi grad. Međutim tu se radi o stiliziranim vizurama grada, a zadržali smo se i na tradicionalnim bojama Juga. Uostalom, to su i tradicionalne boje Dubrovnika pa se radi o zaokruženoj cjelini s kojom sam spojila i prepoznatljive ‘hashtagove’ Jugove himne – podsjetila je.

Njeni suveniri će biti i dio trgovine suvenira u sklopu vaterpolskog muzeja kao dio daljnje suradnje.

Trener Vjekoslav Kobeščak podsjetio je što Jug očekuje u novoj sezoni.

– Nadam se da od Juga i ove godine možemo očekivati dobre rezultate, trofeje i uvođenje novih mladih igrača. Nadam se da ćemo za 100. godinu biti na vrhuncu, ali mi stvarno svake godine idemo svom snagom. U Europi je situacija sve teža i teža za osvajati, ali mislim da ćemo biti u situaciji u sljedećim sezonama biti u borbi za prvaka Europe. Ova godina će svakako biti teža od prošle, pogotovo gledajući koliko je Mladost uložila u momčad, a tu je još i splitski Jadran, ali naši ciljevi ostaju isti, a to je braniti hrvatski naslov – istaknuo je.

Naravno, utakmica na Porporeli nije mogla proteći bez blagoslova kneza Porporele Nikše Jelčića Čilea koji je Jugu čestitao na obljetnici uz entuzijastično navijanje.

– Najuspješnije sportsko društvo u Hrvatskoj i Adriatic osiguranje vrlo su se brzo prepoznali i ono što mogu obećati je da će Adriatic osiguranje biti sponzor Juga i za njihovih 100 godina od prve pobjede – kratko je kazao Goran Jurišić, predsjednik uprave Adriatic osiguranja, poklonivši policu osiguranja svim članovima Udruge Porporela.

A u novoj postavi momčadi VK Jug Adriatic osiguranje igraju Xavi Garcia, Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Filip Kržić, Luka Lozina, Daniil Merkulov, Kristijan Čulina, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Antonio Vukojević, Marin Tomasović, Leo Cukrov, Toni Jarak, Roberto Radić, Zvonimir Perić, Hrvoje Zvono, Luka Stahor, Nikola Ljepava, Ivan Jurišić. Treneri su Vjekoslav Kobeščak, Đani Pelotić, Miho Bobić i Maro Balić.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist