Peškafondo

Kosana u visini

Kosana u visini

Nije lako ni Gojunu, ni Šimac Bonačić, a ni Kisić Kamić s tolikom gomilom zloće s kojom se moraju susretati u svojoj stranci. Em im Olga iskače u obliku svojih mladih zaluđenih pobočnika kojim je obećala poslove, a za vjernost su postali njezini pipci, bubice i uši, em im spačke rade isfrustrirane ambiciozne članice koje su ostale bez konkretnih stranačkih položaja.

Prava bijeda izašla je na vidjelo u subotu na unutarstranačkim županijskim izborima u esdepeu. Po hodnicima se prijetilo, optuživalo tko je s kim od novinara u kontaktu, a čak se priča da su neki članovi trebali pokazati ispis brojeva telefona kako bi se utvrdilo da te subote nisu slali SMS-ove novinarima duLista.

Ma moram vas sada uvesti u priču. Proteklog vikenda održani su županijski unutarstranački izbori u esdepeu. U utrci za županijsku šeficu bili su Tatjana Šimac Bonačić i stari, a nažalost i stari/novi predsjednik Davor Penić. Samodopadni Penić silno se potrudio držati sve pod kontrolom pa je na izborna mjesta doveo svoje ljude od povjerenja. Ma nisu to bili njegovi stranački kolege, već sin koji je ordinirao na Mljetu, buduća nevjesta koju je pozicionirao u biračko povjerenstvo u Gradu, a prijatelj koji mu je prodao kuću unutar zidina nadgledao je situaciju u Konavlima. Posložio je sve svoje ljude od kojih nijedan nema partijsku iskaznicu. Naravno, kako je gradski odbor bio nezadovoljan s Penićevim ponašanjem počeli su u javnost curiti sočni detalji. Stvar je u svoje ruke uzela Čurčija koja je ničim izazvana zaprijetila kako duList više kune neće vidjeti od nje ni njezine firme.

U najmanju ruku sad bi promislili da nam je plaćala iz svoje privatne tvrtke, ili iz svoga špaga. No, stvar je malo drukčija. Ona je tek zaposlenica u jednoj gradskoj tvrtci. Oni koji je ne znaju, često je oslovljavaju s direktoricom, jer osim što se tako postavlja, nerijetko se tako i predstavlja. Izostavi, kao slučajno, da je tek asistentica direktora za promidžbu i razvoj. A njoj sve to, dakako, imponira. I tako je ona duListu odlučila ukinuti čestitke, povući sve do zadnjeg solda. Ne zato da bi uštedila gradske novce ili ih iskoristila za neku suvislu kampanju, već zato jer smo se usudili pisati o trzavicama, nesuglasju i lošim međuljudskim relacijama u esdepeu.

I onda, kao šlag na kraju, uletio je namrgođeni, ali još uvijek samodopadni Penić, koji se obrušio na novinare duLista da ćemo imati s njim posla, ako se budemo dirali u 'njegovu malu'. Naravno, pri tom 'malu' je mislio na svoju nevjestu. Samo Penić ne shvaća da mi 'malu' nismo ni takli, tek napisali da je u sukobu interesa u koju je, svojom nepromišljenošću, sam doveo.

Nešto manje burno bilo je u stonskom taboru hadezea. Oni su bez povika, prijetnji, povišenih tonova umjesto Dube Šuice izabrali povjerenika gradskog odbora. Petnaest je godina gospodarila na čelu dubrovačkog hadezea. Ona će reći da se povukla, drugi da su je smijenili, a dobro upućeni da ništa nije prepustila slučaju.

O haenesu neću ni retka, jer oni su i tako nebitna stranka…

Adio Vam

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović