Aktualno

Koronavirusa u Hrvatskoj još uvijek nema, svi testirani uzorci negativni

U Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu obavljeno je testiranje ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19) – po jedan iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska, a svi su negativni!

-Današnji testirani iz Rijeke, Splita, Siska, naše Klinike i Rebra, svi su negativni. Iz Rijeke će večeras doći još pet uzoraka, plus jedan ili dva naša – poručili su za RTL iz Klinike.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici niti jedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus, a informacije će biti ažurirane sukladno pojavi novih uzoraka.

Kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom, podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš donio je 21. veljače odluku o osnivanju karantene u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’. Ondje će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene koronavirusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama, donosi RTL.

Pročitajte još

‘KAO POŽAR’ Alemka Markotić o proboju koronavisusa u staračke domove

Dulist

U Italiji preminulo 540 osoba, u Austriji već četvrti dan više oporavljenih nego zaraženih

Dulist

JAVLJAJU IZ SANITATA Gruška placa ipak neće biti otvorena

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija