AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

Koronavirusa u Hrvatskoj još uvijek nema, svi testirani uzorci negativni

Koronavirusa u Hrvatskoj još uvijek nema, svi testirani uzorci negativni

U Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu obavljeno je testiranje ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19) – po jedan iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska, a svi su negativni!

-Današnji testirani iz Rijeke, Splita, Siska, naše Klinike i Rebra, svi su negativni. Iz Rijeke će večeras doći još pet uzoraka, plus jedan ili dva naša – poručili su za RTL iz Klinike.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici niti jedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus, a informacije će biti ažurirane sukladno pojavi novih uzoraka.

Kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom, podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš donio je 21. veljače odluku o osnivanju karantene u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’. Ondje će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene koronavirusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama, donosi RTL.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist