Natrag
19.2.2019 14:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Korda, Lasić i Simović krše Statut HDZ-a”

20.4.2013 @ 9:50 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Iako se lokalni izbori bliže, u konavoskom HDZ-u situacija se ne smiruje. Nakon što je u utorak, 16. travnja održana izborna skupština konavoskog ogranka te stranke, iz suparničkog tabora stiglo je priopćenje za medije koje potpisuje Pero Ljubić kao predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Konavle.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Takozvana Izborna skupština HDZ-a Konavle, kako su je lažno predstavili vinovnici tog događaja, održana u utorak 16. travnja u Čilipima, nelegalna je i to iz više razloga.

Prvo,  nelegalna je zato jer je održana unatoč tome što je jedina legalna i legitimna Skupština HDZ-a Konavle održana 24. ožujka u Cavtatu, a na njoj su izabrana sva stranačka tijela koja već uredno djeluju i predsjednik HDZ-a Konavle Pero Ljubić.

Drugo, nelegalna je zato jer je taj skup sazvao čovjek koji za to nije ovlašten, za razliku od legalne i legitimne Izborne skupštine održane u Cavtatu, koja je sazvana na temelju pisanog zahtjeva više od trećine članstva, kako Statut HDZ-a i predviđa.

Treće, nelegalna je zato jer su na taj skup selektivno pozivani pojedini članovi HDZ-a kao i osobe koje to nisu, a sve u cilju namještanja rezultata tog skupa.

Četvrto, nelegalna je zato jer se Božo Lasić lažno predstavio kao ovlaštena osoba za sazivanje Skupštine, odnosno kao predsjednik Povjerenstva koje ne postoji, s obzirom da je Povjerenstvu istekao mandat predviđen Statutom HDZ-a. Uz lažno predstavljanje, krivotvorio je i pečat Općinskog odbora HDZ-a Konavle i tim činom se izložio mogućem kaznenom progonu.

Vinovnici ovog događaja imali su prilike i pozvani su sudjelovati i kandidirati se na izbornoj Skupštini HDZ-a Konavle održanoj u Cavtatu krajem prošlog mjeseca, međutim nisu, jer očito iz nekog razloga nemaju hrabrosti saznati što članovi HDZ-a misle o njima.

Slijedom toga Općinski odbor HDZ-a Konavle donio je odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv vinovnika ovog nelegalnog skupa Luke Korde, Boža Lasića i Iva Simovića, zbog kršenja zakona Republike Hrvatske, teškog kršenja Statuta HDZ-a, krivotvorenja stranačkog pečata,  narušavanja ugleda stranke u javnosti te obmanjivanja i nepoštivanja članova HDZ-a."

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana