Zanimljivosti

Korčulani za Božić Vukovarcima poslali pet tona hrane

Korčulani za Božić Vukovarcima poslali pet tona hrane

Pet tona hrane koje su kao poklon Vukovarcima za Božić prikupili stanovnici Čare, Pupnata, Žrnova, Korčule i Lumbarde i u suradnji sa župom sv. Marka iz Korčule predano je vukovarskom Caritasu.

Naime, nakon što su korčulanski branitelji bili u Vukovaru 18. studenoga iz razgovora s mještanima i tamošnjim župnicima došli su na ideju kako bi za Božić mogli prikupiti hrane za Vukovarce. Akciji su se odazvali brojni mještani, pa su tri kombija puna hrane krenula s otoka prema Vukovaru.

– Hvala vam od srca što ste prepoznali značaj ove naše humane akcije i što ste pozvali Vaše prijatelje, susjede i rodbinu, sve ljude dobre volje i dobra srca, da se prema svojim mogućnostima uključe ovu karitativnu akciju.
Ti, mali prijatelju, ti mladi čovječe i vi odrasli plemeniti ljudi, hvala vam za svako zrnce šećera, brašna, riže, za svaki gram tjestenine, litru ulja, kave i tome slično.
Vjerujemo  da ćemo najbolje slaviti ovaj Božić sa srcem koje imamo jedni za druge, čineći ovakva i slična djela ljubavi. Pokazali smo da je srce nas otočana veliko, i da Korčulani ne zaboravljaju Vukovar – naveli su organizatori uoči polaska vozila za Vukovar.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist