DuList IN

KONOVIZIJA 2019. Predstavljamo kandidate polufinalne večeri ovogodišnjeg natjecanja

KONOVIZIJA 2019. Predstavljamo kandidate polufinalne večeri ovogodišnjeg natjecanja

Polufinalna večer Konovizije, glazbeno natjecanje konavoskih sela (i gostiju) je pred nama, a konkurencija za ovogodišnje humanitarno natjecanje nije nikada bila jača.

Na polufinalnoj večeri, koja se održava ovog petka, 22. veljače u Domu kulture na Grudi s početkom u 20 sati, sudjeluje čak 17 natjecatelja koji predstavljaju svojih 15 mjesta i zaseoka. Kao što je već poznato, humanitarni cilj ovogodišnje Konovizije je skupiti što više sredstava za malenog Nevia Krešića, dječaka koji je jedini Hrvat, i jedan od samo 150 ljudi u svijetu s Majewski sindromom.

Redom kako nastupaju predstavljamo vam kandidate:

 

Karasovići – Jakša Ćebo i Kristina Knežević

Rođaci, 24-godišnji student posljednje godine ekonomije u Dubrovniku i sezonski radnik u Hotelima Maestral Jakša Ćebo, i 30-godišnja vizažistica Kristina Knežević, rođena Ćebo, uigrani su tandem koji će predstavljati Karasoviće. Za razliku od Kristine koja je pjevala na Prvom pljesku, pobjeđivala na karaokama, a u srednjoj i iza srednje škole bila članica dva rock benda, Jakša unatoč tome što je završio osnovnu glazbenu školu, gdje je naučio svirati gitaru, nema velikog pjevačkog iskustva. Zajedno su pak dobro poznati na vjenčanjima kada je mikrofon redovno njihov. Majka trogodišnje djevojčice, koja u slobodno vrijeme trenira Hard Body fitness, obožava rock, pogotovo Crnu udovicu i Atlantidu, dok veliki ljubitelj Olivera Dragojevića, Jakša, voli nešto nježnije ritmove kojima je i zaveo svoju djevojku.

 

Mikulići – Toni Mostahinić

Zahvaljujući majci koja je rođena u Mikulićima ovo mjesto će u svom prvom nastupu na Konoviziji predstavljati 28-godišnji Toni Mostahinić s Grude. Hepldesk analitičar zaposlen u turističkoj agenciji Grand Circle Dubrovnik s pjevanjem je počeo još u najmlađim školskim danima kada je pohađao glazbenu školu i natjecao se na Prvom pljesku. Po završetku školovanja Prvi pljesak su zamijenili povremeni nastupi na karaokama, a glas najviše voli pustiti uz dobar stari rock i Nena Belana. Osim druženja sa djevojkom, Toni slobodno vrijeme voli provoditi uz svoj omiljeni hobi fotografiju, te igrajući nogomet, a posebna zabava su mu nastupi na turniru u nogotenisu Gruda Open.

 

Močići – Sanja Kovačić i Dario Korić

Rođena Sinjanka, sada udana u Močiće, 46-godišnja trenutno nezaposlena profesorica glazbenog Sanja Kovačić i 30-godišnji voditelj prodaje u agenciji za iznajmljivanje smještaja Dario Korić, udružit će snage kako bi predstavili Močiće. Majci dviju djevojčica pjevački nastupi nisu nepoznanica, a osim što pjeva u ženskoj klapi Skonatudar vodi čilipski zbor mladih i mješovitu klapu Vežilica čiji je jedan od članova Dario, koji osim u klapi najviše pjeva u automobilu na putu za posao. Za razliku od Daria koji posebno voli glazbu 80-tih, prvenstveno Bon Jovija, Kiss i Whitesnake, Sanja preferira etno glazbu i dobru klasiku. Kako su jedno i drugo zauzeti silnim obvezama slobodnog vremena jednostavno nemaju.

 

Mokošica – Ivo Čikato

Jedinstvena prilika da predstavlja gostujuću Mokošicu pripala je 39-godišnjem Primorcu Ivu Čikatu. Rođen u Stupi, veliku većinu je živio u Mokošici, da bi se nedavno iz dubrovačkog predgrađe odlučio vratiti u rodni kraj gdje se savršeno uklopa s obzirom na to da je Linđo počeo plesati još i „prije nego je prohodao“. Itekako aktivan u folkloru ovaj ekonomist i otac jedne kćeri voli pustiti glas, kako u kavanama dok uživa s društvom u ono malo slobodnog vremena kojeg uhvati, tako i na karaokama koje obožava, i na kojima je čak i pobjeđivao desetak puta – jednom čak i u Poreču. Obožava Olivera, Petra Graša, Gibonnija i klape, a osim glazbe voli pogledati i dobru utakmicu nogometa, pogotovo kada igra njegov omiljeni Dinamo pa ne treba ni istaknuti da se europsko proljeće dostojno proslavilo.

 

Dunave – Mihaeala Mikulandra

S obzirom na to da je djevojački Bupić, Miheala Mikulandra iz Mokošice, će predstavljati svoje rodne Dunave. Magistrica ekonomije, 40-godišnja Mihaela, je majka dvojice sinova koje svakodnevno vozi na treninge i utakmice, a i sama tri puta tjedno trenira girjama sa svojom ekipom – rezultat treninga se najbolje vidi na njezinoj figuri. Uz posao i obitelj, ostane joj malo slobodnog vremena, a kad uhvati pet minuta voli posjetiti kakva događanja i uzeti dobru knjigu u ruke. Kada pak uhvati nešto više vremena voli negdje otputovati, dok joj je najdraže opuštanje uz knjigu. Iako voli sve što je dobro, pa joj je teško izdvojiti omiljene pjevače, pjevačice i grupe, ipak su joj srcu najbliži Oliver, Gibonni i dalmatinske klape.

 

Duba Konavoska – Božo Brailo

Prvo naselje iz Konavoskih brda u povijesti na Konoviziji, Dubu konavosku, predstavljat će simpatični 24-godišnji Božo Brailo. Božo je komercijalist po struci, zaposlen u Hotelu Croatiji, a na Konoviziji će mu se ostvariti i velika želja – prvi javni pjevački nastup! Još od malih nogu voli pjevati ali pjevačkog iskustva još nema – do sada je pjevao samo pred obitelji i prijateljima a sada će, uz ne sumnjamo veliku podršku cijelih Brda, pustiti svoj glas pred konovizijskim auditorijem. Omiljeni pjevač mu je jedan od najpopularnijih hrvatskih glazbenika Joško Čagalj Jole, pa se nije niti malo dvoumio oko izbora pjesme s kojom će nastupiti, a u slobodno vrijeme se voli zabavljati sa svojim prijateljima.

 

Ljuta – Katija Puljizević

Iza kombinacije Ljute, Trstenog i Solina, odnosno Skance, Pašeta i Puljizevića krije se Katija Puljizević, 46-godišnja frizerka koja će uvesti Ljutu u svijet Konovizije. Supruga, majka dvoje djece, a sada već i ponosna baka, vrijeme van frizerskog salona najviše voli provoditi s malenom unučadi. Kada je sunčan dan najčešće je se pak može pronaći u vrtu kojeg obožava uređivati. Pjevanje joj nije stran pojam pošto je članica crkvenog zbora već 30 godina, a na druženjima je upravo ona prva koja će „povući pjesmu“. Njezin prvi glazbeni izbor uvijek će biti legendarni Oliver Dragojević kojeg obožava još od djetinjstva, dok od stranih izvođača broj jedan pripada Adele.

 

Vitaljina – Denis Pavela

Najpoznatiji policijski službenik u Dubrovniku, 38-godišnji Denis Pavela rođen je u Sinju. Otac dvoje djece i vitaljinski zet višestruko je nagrađivani policajac koji se može pohvaliti dvjema Zlatnim plaketama za postignuća u prometnoj prevenciji, višestrukim nagradama MUP-a, nagradom Sabora RH za promicanje prava djeteta, a čitatelji Du lista su ga 2016. godine izabrali i za Pozitivca godine. Svoje slobodno vrijeme provodi volontirajući kroz Udrugu koja se bavi djecom i mladima, s posebnim naglaskom na sigurnost u prometu i smanjenje vršnjačkog nasilja među djecom i mladima. Osim pjevanja pod tušem nema pjevačkog iskustva, a kao omiljene izvođače navodi Đanija Maršana, Dražena Žanka, Olivera, Massima, Josipu Lisac, Zoricu Kondžu, Magazin, Denis & Denis…

 

Obod – Nikša Fiorović

Prvi predstavnik Oboda na Konoviziji je 44-godišnji krovopokrivač Nikša Fiorović. Dobro poznat svima koji su na kući radili krov, ali još više onima koji su pratili, i još prate, konavosku rock scenu, Nikša je sretno oženjeni otac dvoje djece s kojima najviše voli provoditi vrijeme. Možda nije poznat po pjevanju, ali zato jest kao bubnjar omiljenog konavoskog rock/punk benda Pobidona iza kojeg je cijeli niz nastupa. Glazbeni ukus mu je vezan za dobri stari hard rock, pogotovo australske velikane AC/DC i njihova prvog pjevača Bona Scotta, a poslovično škrt na riječima, osim ako mu pogodite zanimljivu temu, uvijek će istaknuti da ne voli sve što vole mladi!

 

Pavlje Brdo – Vojka Trojanović

Ponosna majka tri kćeri, od kojih se ne zna koja je zgodnija, 52-godišnja Vojka Trojanović dobro je poznata svima onima koji petkom pođu na placu na Grudi. Njezin sir na daleko je poznat, a poljoprivrednica iz Pavljeg brda obožava pripremati blitvu, salatu i ostalu verduru za placu petkom kada je već rano jutro iščekuje cijeli red zadovoljnih kupaca. Ljubiteljici poljoprivrede i stočarstva pjevačka natjecanja joj nisu nepoznanica s obzirom na to da je kao srednjoškolka pobjeđivala na lokalnim pjevačkim natjecanjima. Čak 10 godina je trenirala i nogomet, a upravo je njezin pogodak u 93. minuti svojevremeno uveo ŽNK Libertas u Prvu hrvatsku ligu!

 

Zvekovica – Davor Čupić

Život zaposlenika Zračne luke Dubrovnik, gdje radi u odjelu elektronike, 32-godišnjeg Davora Čupića se vrti oko glazbe – pjevati i svirati je počeo još od malih nogu i od tada gotovo da nije prošao dan da nije zasvirao i zapjevao barem za svoju dušu. Omiljeno glazbeno štivo su mu izvođači koji dolaze iz Sarajeva, posebno stara garda sarajevske pop – rock škole. A kako voli i putovati svoje dvije ljubavi spoji u jedno pa često posjećuje koncerte i razne glazbene festivale širom svijeta. Gledao je tako uživo većinu najvećih planetarno popularnih pjevača pa je, kako sam kaže, kraća lista onih koje nije pogledao. Ostatak slobodnog vremena voli provesti u društvu prijatelja s kojima u posljednje vrijeme najčešće zabaci na karata.

 

Đurinići – Stijepo Đerđi

Još jednog debitanta na Konoviziji, Đuriniće, predstavljat će 35-godišnji zaposlenik u odjelu nabave Texo Moliora, Stijepo Đerđa. Bez obzira na rezultat na Konoviziji, za Stijepa će ova godina biti izuzetno uspješna i vesela s obzirom na to da ga u kolovozu očekuje vjenčanje s njegovom dugogodišnjom djevojkom. Velikom zaljubljeniku u sport, koji je svojevremeno trenirao nogomet, a kojeg se danas najčešće može susresti u teretani, ovo će biti prvo pjevačko iskustvo jer je do sada glas puštao samo za uže društvo. Njegov glazbeni ukus većinom je vezan za klape i Andreu Bocellija, a u slobodno vrijeme osim teretane najviše voli izlaziti i provoditi se.

 

Zastolje – Katarina Pavlović

Iako dolazi iz Komolaca 27-godišnja Katarina Pavlović, zahvaljujući tome što je „mala od Ucovića“, predstavlja debitanta na Konoviziji – Zastolje. Neudana, ali sretno zaljubljena, pa će možda za nekoliko godina predstavljati jedno drugo konavosko mjesto, najviše voli vesela društva u kojima nerijetko zapjeva i zapleše. Nastupi na Karaokama, uključujući onaj na našoj humanitarnoj zabavi gdje smo je i primijetili, kao i kratkotrajni izlet u jednoj grupi, Katarinino su pjevačko iskustvo zbog čega će joj trema prije Konovizije biti samo ona pozitivna. Omiljenih glazbenih izvođača nema iako preferira domaće izvođače uz koje je odrasla, a nije joj bitno ni je li pjesma pop, rock ili klapska – važno joj je samo da joj „zapne za uho“ već na prvom slušanju.

 

Dubravka – Antun Šakić

Zahvaljujući Basorovim korijenima s majčine strane Dubravku na ovogodišnjoj Konoviziji predstavlja Antun Šakić, 23-godišnji inženjer pomorskog prometa brodostrojarskog smjera koji se umjesto na brodu zaposlio u Turkish Airlinesu. Pitate li djevojke širom Konavala teško da ćete naći na neku koja ga već nije primijetila, a posebno je omiljen među zemaljskim stjuardesama iz Zračne luke čiju će podršku ne sumnjamo imati. Antun sigurno neće imati tremu pred nastup s obzirom na to da mu nastupi pred mnogobrojnom publikom nisu strani – od nastupa na karaokama do onih na zabavama gdje je svirajući gitaru nastupao s kolegom harmonikašem. U slobodno vrijeme voli trčati što mu dobro dođe kada mora bježati od obožavateljica.

 

Cavtat – Vlaho Kordić

Boje Cavtat ponovo brani Vlaho Kordić kojemu je ovo drugi nastup na Konoviziji, a u povijesti Konovizije ostat će zapamćen kao izvođač koji je imao tu čast otvoriti prvo pjevačko natjecanje konavoskih mjesta i sela. U Cavtatu, ali i šire, ne postoji nitko tko ne pozna ovog uvijek nasmiješenog 49-godišnjeg Cavtaćanina velikog srca i boema u duši koji će vas ljeti s velikim osmjehom poslužiti u malom cavtatskom kafiću velike duše. Ljubitelja MMA borbi, koje je u prošlosti i trenirao, najčešće se može susresti u joggingu oko rata, a osim pjevanja serenada zgodnim djevojkama ispod prozora pjeva u klapi Oštro s kojom je nastupao na brojim koncertima i festivalima.

IZVOR/FOTO: Konovizija 2019

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist