Sport

Konjuh u polufinalu Roland Garrosa!

Konjuh u polufinalu Roland Garrosa!

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh plasirala se u polufinale juniorskog Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu pobjedom nad neugodnom pola godine starijom Ruskinjom, šestom nositeljicom turnira Daryom Kasatkinom s 3:6, 7:6 i 6:4.

Konjuh je dobro otvorila prvi set, uzela servis protivnici i povela 3:1, međutim Ruskinja stišće i s tri breaka dolazi do 6:3.

I drugi set Konjuh je započela dobro, napravila break pri 1:1, ali potom i izgubila svoj servis (2:2). Ruskinja je na 4:3 napravila novi break i povela s 5:3 i imala servis za meč, ali Konjuh uspijeva uzvratiti istom mjerom te smanjuje na 5:4.

Ruskinja Ani stvara nove probleme u desetoj igri i otvara sebi dvije break prilike, zapravo dvije meč lopte. Konjuh i to brani te osvaja gem za 5:5! Ruskinja je opet u vostvu (6:5) i na Anin servis ima 0:30, ali prva juniorka svijeta i to brani – 6:6! U tie-breaku tenisačice su jedna drugoj uzele po jedan servis, a kod 6:6 Konjuh je koncetriranija i uz mini-break realizira jedinu set-loptu za 1:1 u setovima!

Konjuh novim breakom otvara i treći set (2:0). Kasatkina uzvraća oduzimanjem servisa, ali ne uspijeva realizirati svoj servis pa Ana ima novu prednost (4:1). Obje tenisačice zadržavaju svoj servis, a pri 5:2 za Anu, Dubrovkinja okreće 40:0 u prednost i meč loptu, koju ne uspijeva iskoristiti. Kasatkina potom smanjuje na 5:3, ali i koristi prvu od dvije break lopte za potpuni povratak u meč – 5:4.

Ipak, u desetoj igri trećeg seta prva juniorka svijeta uspijeva ostati koncentrirana, napada servis Ruskinje te se izborila za break, koji i pretvara u gem, set i meč.

Ana će kasnije popodne još odigrati i meč četvrtfinala parova, dok je u polufinalu singla očekuje meč s Njemicom Antoniom Lottner, petom nositeljicom turnira, koja je u svom meču četvrtfinala bila bolja od Ruskinje Elizavete Kulichkove. ar drugog polufinala su druga nositeljica, Švicarka Belinda Benčić i Amerikanka Louisa Chirico.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist