Sport

Konjuh ‘pomela’ Nizozemku za polufinale:6:1 i 6:1!

Konjuh 'pomela' Nizozemku za polufinale:6:1 i 6:1!

Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh plasirala se u polufinale 50 tisuća dolara vrijednog ITF turnira u francuskom Contrexevilleu nakon što je u meču četvrtfinala svladala 22-godišnju Nizozemku Angelique Van Der Meet sa 6:1 i 6:1!

Konjuh je protiv 250. igračice na svijetu odigrala još jedan odličan meč. Na samom početku prvog seta 15-godišnja Dubrovkinja oduzela je servis protivnisi i otišla na 3:0. Drugi break napravila je pri 4:1 i na kraju slavila sa 6:1.

Mlada Dubrovkinja je sjajno otvorila i drugi set sa tri break lopte (0-40), od kojih je iskoristila drugu i povela. Ipak, Nizozemka, trenutno 387. igračica na svijetu, u drugom je gemu došla na 30-40 i iskoristila break za izjednačenje. Zatim Konjuh opet stišće protivnicu i dolazi do dvije break prilike (15-40), koristi drugu i opet vodi. Potom 'krade' još jedan servis za 4:1 te s još jednim breakom dovršava set i meč sa 6:1.

Konjuh će u polufinalu igrati protiv pobjednice meča između 279. igračice svijeta, Španjolke Beatriz Garcia-Vidagany i 269. na svijetu, Poljakinje Sandre Zaniewske. Ana bi danas kasnije popodne također trebala odigrati i polufinalni meč parova s Hrvaticom Silvijom Njirić protiv njemačkog para Carolin Daniels/Anna Klasen.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist