Sport

Konjuh izgubila u četvrtfinalu EP-a

Konjuh izgubila u četvrtfinalu EP-a

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh izgubila je meč četvrtfinala Europskog prvenstva do 18 godina u švicarskom Klostersu. Bolja je bila Belgijka Elise Mertens sa 6:4, 1:6 i 6:1.

333. igračica svijeta loše je otvorila prvi set. Belgijka joj je s tri  iskorištene break prilike pobjegla na 5:0, Ana se s dva breaka pokušala vratiti i stigla do 5:4, ali je Mertens ipak dovršila prvi set u svoju korist 6:4. Ana je odlično reagirala u drugom setu, kada je prvo povela s 2:0, a potom stigla i do 6:1. U trećem setu obje igračice držale su svoj servis do četvrte igre, kada Mertens opet uzima break Ani i vodi s 4:1 te privodi set kraju do 6:1.

Mertens će u polufinalu igrati protiv sedme nositeljice turnira, Švicarke Karin Kennel, koja je za prolazak među četiri najbolje tukla treću nositeljicu, Čehinju Katerinu Siniakovu sa 6:2 i 7:6(6).

Ipak, s ovim porazom nije kraj Aninim nastupima na Europskom prvenstvu. Kasnije danas Ana u paru s Janom Fett igra meč polufinala parova. Fett i Konjuh kao treće nositeljice igraju protiv prvih nositeljica, Čehinja Barbore Krajcikove i Katerine Siniakove. U drugom polufinalu igraju četvrte nositeljice, Rumunjke Ducu i Rosca protiv švedskog osmopostavljenog para Cabaj Awad/Peterson.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist