Aktualno

Konjetina u Ledovim lazanjama!

Konjetina se izgleda proširila i do Slovenije i Hrvatske – pronađena je u 450-gramskim lazanjama tvrtke Ledo, proizvođača Trada iz Luksemburga.

Sporni uzorak izuzet je u Intersparu, a iz Leda su poručili kako lazanja nađenih u Sloveniji nema na hrvatskom tržištu nema jer ih se ne dobavlja iz Luksemburga već iz Španjolske, od kompanije Tutti Pasta S.A.

Uvjeravaju kako lazanje na hrvatskom tržištu sadrže isključivo govedinu. Detaljnijeg komentara na pronalazak konjetine u lazanjama koje Ledo izvozi u Sloveniju zasad nema, navodi Index.hr.

Konjetina u lazanjama otkrivena je kad je Slovenija odlučila istražiti cjelokupno tržište nakon nedavne afere.
Ravnatelj slovenske Uprave za sigurnost hrane, veterinarstvo i zaštitu bilja, Jernej Drofenik, otkrio je kako je inspekcija evidentirala ukupno oko 350 različitih proizvoda koje spadaju u rizičnu skupinu te kako je prvo testiranje provedeno na 29 uzoraka, od čega ih je 28 bilo negativno, a jedan sumnjiv pa je poslan na dodatno testiranje u Nacionalni veterinarski institut gdje je potvrđeno da je pozitivan na konjsko meso.

Sporne Ledove lazanje navodno bi trebale sadržavati goveđe meso. O lažnoj deklaraciji i činjenici da sadrže konjetinu odmah su putem sustava hitnog obavješćivanja alarmirane druge zemlje članice EU.
 

Pročitajte još

IZRAĐUJE SE GLAVNI PROJEKT Kreće uređenje serpentina na Srđu

Leona Rašica

OTKRIVEN SPOMENIK VELIKOM UMJETNIKU ‘Bukovac je volio Cavtat, a Cavtat Bukovca’

Dulist

RAZGOVOR S MATOM FRANKOVIĆEM Imamo rješenje za prometne gužve

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija