Natrag
19.4.2019 09:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

KONFERENCIJA U SPLITU Župan na panel raspravi ‘Regija u pokretu’

18.10.2018 @ 14:39 Dulist Županija

Podijelite:

Na Konferenciji Foruma jadransko-jonskih komora, gradova i sveučilišta u Splitu župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u panel raspravi ‘Regija u pokretu’ na kojoj je između ostalih sudjelovala i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Naglasak je bio na povezivanju regije, konkretno na Jadransko-jonskoj autocesti i njenoj trasi. Župan je istaknuo da auto-cesta prema našem prostornom planu ide kroz našu županiju, za što postoji jedna građevinska i jedna lokacijska dozvola.

Dobroslavić je u funkciji predsjednika Jadransko-jonske euroregije predstavio je inicijative udruge u cilju nastavka izgradnje prometnih koridora u okviru Strategije EU za Jadransku i Jonsku regiju kao preduvjeta ukupnog razvoja ovih prostora. Govorio je o prostorno planskoj dokumentaciji te lokacijskim i građevinskim dozvolama projekta Jadransko-jonske autoceste kroz Republiku Hrvatsku te u okviru udruge, zajedničkoj inicijativi za modernizaciju željezničke pruge na talijanskoj obali Jadrana kao i ukupnom prekomorskom i zračnom prometnom povezivanju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana