Županija

KONFERENCIJA U SPLITU Župan na panel raspravi ‘Regija u pokretu’

KONFERENCIJA U SPLITU Župan na panel raspravi 'Regija u pokretu'

Na Konferenciji Foruma jadransko-jonskih komora, gradova i sveučilišta u Splitu župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u panel raspravi ‘Regija u pokretu’ na kojoj je između ostalih sudjelovala i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Naglasak je bio na povezivanju regije, konkretno na Jadransko-jonskoj autocesti i njenoj trasi. Župan je istaknuo da auto-cesta prema našem prostornom planu ide kroz našu županiju, za što postoji jedna građevinska i jedna lokacijska dozvola.

Dobroslavić je u funkciji predsjednika Jadransko-jonske euroregije predstavio je inicijative udruge u cilju nastavka izgradnje prometnih koridora u okviru Strategije EU za Jadransku i Jonsku regiju kao preduvjeta ukupnog razvoja ovih prostora. Govorio je o prostorno planskoj dokumentaciji te lokacijskim i građevinskim dozvolama projekta Jadransko-jonske autoceste kroz Republiku Hrvatsku te u okviru udruge, zajedničkoj inicijativi za modernizaciju željezničke pruge na talijanskoj obali Jadrana kao i ukupnom prekomorskom i zračnom prometnom povezivanju.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist