Županija

Konavoski HDZ usvojio ‘dohranu’ plaže Pasjača, Luka Korda i dio oporbe bili protiv

Na sjednici konavoskog Općinskog vijeća u utorak poslijepodne usvojene su tri važne točke. Naime, većinom glasova usvojen je UPU Kopačica čime su konačno stvoreni preduvjeti za izgradnju reciklažnog dvorište koje će, vjeruju u Općini Konavle biti financirano iz fondova EU.

Značaj usvajanja ovog UPU-a utoliko je veći kada se uzmu u obzir posljednja događanja oko Grabovice. Naime, izgradnjom dvorišta trebala bi se značajano smanjiti količina otpada koji se odvozi, a početak radova očekuje se već ove godine. Rad u punom pogonu očekuje se već dogodine.
Na sjednici je također, na prijedlog vijećnika HDZ-a, usvojen zaključak o dohrani plaže Pasjača koja svake godine ‘stradava’ pod utjecajem mora. Ovom zaključku protivio se aktualni načelnik Općine Luka Korda kao i dio oporbe uz argument da u njega nisu ugrađena ‘precizna sredstva’.

Općinsko vijeće dalo je i suglasnost da se proširenje vrtića na Grudi, investicija vrijedna oko šest milijuna kuna prijavi na financiranje iz EU fondova. Priprema dokumentacije radi se u suradnji sa županijskom razvojnom agencijom DUNEA.

Pročitajte još

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI U Konavlima položeni vijenci i zapaljene svijeće

Dulist

UŽIVAJTE U LJETU Sutra nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

UZ DAN DRŽAVNOSTI Tko je sve bio na županovom tradicionalnom domjenku?

Dulist