Grad

KONAVOSKA VIJETNAMKA Noa prvi put u nošnji na procesiji

Na prepunom Stradunu Dubrovnik danas slavi svoga Parca. U mnoštvu mladih i starih u tradicionalnim nošnjama svoga kraja sreće ne nedostaje. A jedna djevojčica u svojoj konavoskoj nošnji uhvatila je našu pozornost.

Petogodišnja Noa spremno nam je pozirala u svojoj tradicionalnoj konavoskoj nošnji.
Mama Vijetnamka kaže kako je Noa prava mala rođena Dubrovkinja, dok nam se ona slatko osmjehuje i klima glavom. Ponosno nam je rekla kako joj je ovo prva godina da je obukla nošnju, koju joj je sašila njezina none.

Festa sv. Vlaha ne poznaje nikakve kulturne barijere ni granice, pa ljubav prema njihovom Parcu pokazuju i Noa i njezina majka.
Sudeći po ovom osmijehu i pravom konavoskom ponosu sigurno je tvrditi kako ćemo Nou viđati od sada svake godine u nošnji, koju će baka morati prepravljati kako ona naraste. Baka će se sigurno s veseljem uhvatiti ovoga slatkoga zadatka kako bi svake godine izmamila ovakav osmijeh svoje unučice.

Pročitajte još

VAŽNA OBAVIJEST Sljedeća tri dana zatvara se promet preko Mirinova

Dulist

SRETNO, ANA! Glasnogovornica Grada Dubrovnika odlazi u privatne vode

Dulist

Franković otkrio kada bi se mogao potpisati ugovor za ‘Aglomeraciju Dubrovnik’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija