Natrag
19.2.2019 14:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kolovoz donosi noir atmosferu u zidinama

7.8.2012 @ 18:01 Andrea Falkoni Račić dulist IN

Podijelite:

Dubrovnik će ovog kolovoza biti domaćinom ekskluzivnog filmsko-umjetničkog događaja 'Noći Noira'.

Riječ je o popratnom programu 63. Dubrovačkih ljetnih igara koji će se održati u palači Sponza i Kinu Slavica, a u sklopu kojega će Dubrovčani i njihovi gosti uživati u pratećem programu NOIR Festivala, koji se drugu godinu za redom održao u Zagrebu.

Noir program u Dubrovniku uključuje izbor filmskih noir projekcija pod zvijezdama te izložbu remake fotografija 'Double Identity' priznatog hrvatskog suvremenog umjetnika Saše Šekoranje.

Uz dva noir klasika – filmove 'Poštar uvijek zvoni dva put' (1946.) i 'Dvostruka obmana' (1944.), premijerno će biti prikazan i neo-noir filma 'Žena iz petog okruga' (2011.), redatelja Pawela Pawlikoskog, u kojem se u glavnim ulogama pojavljulju hollywoodske zvijezde Ethan Hawk i Kristin Scott Thomas. Film pun zapleta odiše neo-noir elementima kao što su ubojstvo, misterij i strast.
Sve to organizira se od 17. do 27. kolovoza.

Foto: Saša Šekeronja

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana