Aktualno

Koje sve nekretnine ONI imaju

Vlada RH

Ministar financija Slavko Linić ne odustaje od namjere da ove godine predloži, a od iduće uvede, novi porez na imovinu.

Nekretnine se u nas već oporezuju s pet vrsta poreza: na kuće za odmor, na dohodak od najma, na dohodak od prodaje, na promet pri nasljeđivanju i darovanju i na promet u slučaju kupoprodaje nekretnina.

Ministarstvo financija, piše Večernji.hr, još nije nikome dostavilo radnu verziju zakona, a u javnosti se vrti niz varijanti, od toga da se porez ne bi plaćao na nekretnine u kojima se živi do toga da bi sve nekretnine do 100.000 eura bile oslobođene poreza, a na vrijednost veću od te obračunavale bi se dvije porezne stope: s 0,5 posto oporezivale bi se dodatne nekretnine u vrijednosti od 100 do 200 tisuća eura, a s 1-2 posto vrijednost imovine veća od 200.000 eura. Bila bi i razlika služi li imovina za stanovanje, odmor, poslovanje, iznajmljivanje ili je neiskorištena. Linić dodatno upire prstom u zemljište i lobije koji navodno blokiraju gospodarsku aktivnost i čekaju da im cijene narastu.

I dok Linić 'kuha' novi zakon pogledajte koje sve nekretnine imaju današnji članovi vlade:

Neven Mimica – Vlasnik je stana u Zagrebu površine 60 četvornih metara i kuće za odmor od 80 kvadrata u rodnim Mimicama.
Radimir Čačić – Ima stan u Zagrebu, apartman u Sloveniji, dio imanja, kuću u Varaždinu i dvije ruševne u Dubrovniku.
Mirando Mrsić – Suvlasnik je kuće u Zagrebu od 370 četvornih metara te pola kuće u Staroj Podgori od 120 četvornih metara.
Vesna Pusić – Ima četvrtinu kuće u Zagrebu (200 kvadrata) te kuću za odmor u Istri od 60 četvornih metara. Suprug joj ima stan.
Zoran Milanović – Nema vikendicu na moru, ali zato ima zajedno sa suprugom dva stana u Zagrebu od 139 i 127 četvornih metara.
Slavko Linić – Ministar financija u Kraljevici ima kuću od 68 četvornih metara te dva stana u Rijeci – od 63 i pol i 63 kvadrata.
Željko Jovanović – Još jedan ministar s mora, točnije iz Rijeke, nema vikendicu, ali zato ima dva stana u Rijeci – od 75 i 85 kvadrata.
Ranko Ostojić – U obiteljskoj kući u Splitu ima stan od 51 kvadrat, a u selu Vukčkovići kod Dugopolja seosku kuću od 87 kvadrata.
Tihomir Jakovina – Ima kuću u općini Bukovlje površine oko 140 kvadrata, a suvlasnik je i roditeljske kuće u Slavonskom Brodu od 235 četvornih metara.
Orsat Miljenić – Posjeduje dva stana u Zagrebu, jednog od stotinjak, a drugog od pedeset kvadrata. Vlasnik je i zemljišta na Braču.
Andrea Zlatar – Ima stan od 72 četvorna metra u Zagrebu te pola kuće od 76 kvadrata u Trstenu kod Dubrovnika.

 
 

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija