Sport

KOBEŠĆAK NAKON TRIJUMFA ‘Ključ pobjede bila je odlična obrana na čelu s Bijačem’

KOBEŠĆAK NAKON TRIJUMFA 'Ključ pobjede bila je odlična obrana na čelu s Bijačem'

Napravili smo dobar korak prema Final 8 završnom turniru u Genovi. Dižemo se i dalje u formi. Funkcionirala je obrana na čelu s Bijačem i tu smo ostvarili ključnu prednost u utakmici – izjavio je nakon pobjede Juga nad Bresciom (10:7) u srijedu navečer trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

-Čim je pobjeda ostvarena, znači da su igrači ostvarili većinu planiranog. Plivački smo bili solidni, premda ne i pretjerano pokretni, vidjelo se da je važnost utakmice izbila malo zraka iz pluća igrača – dodao je Kobešćak, koji smatra kako je momčad najviše napredovala u igri u obrani.

-Mi uvijek zabijemo desetak golova. Obrana, koja nam je bila problem u prvom dijelu sezone, popravila se pa smo sigurniji, čak i kad nas ne ide u napadu – istaknuo je Kobešćak te dodao kako je kriterij suđenja u Gružu u srijedu navečer ‘varirao’.

Jugov strateg smatra kako bi svaki bod iz Barcelone u idućem kolu zasigurno otvorio vrata Final 8 završnog turnira.

-Jako dugo smo se pripremali za ovu utakmicu jer smo znali da nam je jako važna. S ovom pobjedom napravili smo velik korak prema Genovi i Final 8. Važnije od bodova je što igramo sve bolje i bolje te ako ovako nastavimo, a pođemo u Genovu, imat ćemo tamo što za reći – istaknuo je igrač Juga Hrvoje Benić.

-Imali smo pritisak na leđima u početku, ali kako je utakmica odmicala riješili smo ga se te smo odigrali kako znamo i osvojili uvjerljivo tri boda – rekao je Benić, dodavši kako i dalje treba razmišljati utakmicu po utakmicu.

-Barcelona je sljedeća, sigurno jedno od najtežih gostovanja, ali pokušat ćemo pobijediti i osvojiti drugo mjesto – dodao je Benić.

-Ovo nam je bila baš teška utakmica, s velikim presingom. Vidjelo se u prvoj četvrtini da smo krenuli malo u grču, ali smo pokazali da smo kvalitetnija momčad. Drago mi je da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Trenutno smo u najboljoj formi ove sezone, a nadam se da ćemo se još dizati, kako bismo na Final 8 bili u najboljoj mogućoj situaciji – istaknuo je Jugov centar Luka Lončar.

-Najviše smo napredovali u obranu. Držali smo ih na pet golova do dvije minute prije kraja utakmice. S tim moramo nastaviti jer obrana donosi trofeje. Kad je obrana odlična onda nesigurnosti u napadu ne dolaze na naplatu kao prije, kad bi nam se uvukla nervoza zbog gola iz neke rekontre – smatra Lončar.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist