Kultura

KMD zatvara bogatu kazališnu sezonu

Kazalište Marina Držića zatvara bogatu sezonu 2012. / 2013. gostovanjem predstave "Ne vrti se okolo gola golcata" danas u Moluntu .

Feydeauova komedija u režiji Maje Šimić je posljednji naslov koji će podsjetiti publiku na čak 6 premijera koje su se odigrale tijekom ove sezone u dubrovačkom teatru.

Na samome početku izvedene su drame "Otac" i "Zločin na kozjem otoku", a kvalitetna ostvarenja su nastavljena kroz predstave "Ne vrti se okolo gola golcata", "Oluja" i "Kraljica majka". Posljednja ovosezonska premijera "Braća Karamazovi" donjela je veliko djelo Dostojevskog na dubrovačku kazališnu pozornicu, a predstava u režiji Dejana Projkovskog će također gostovati na Dubrovačkim Ljetnim Igrama i Ohridskom Ljetu u Makedoniji.

U novoj sezoni nastavit će se s međunarodnim suradnjama, te je tako planiran međunarodni festival Pozornica Marina Držića na kojem će se izvesti najbolja dramska ostvarenje tekuće godine. Kazalište Marina Držića uz to donosi 5 premijernih naslova za sezonu 2013. / 2014., koji će biti službeno objavljeni krajem ljeta.

Pročitajte još

DSO U KAZALIŠTU Završni koncert povodom Orlandove godine

Dulist

MASLINE KĆERI BRIGITA I DOLORES ‘Srca su nam ispunjena ponosom. Blagoslovljene smo jer smo imale tako divnog oca’

Dulist

VIDEO/ ‘MASLE JE STVORIO SVOJA PRAVILA’ Otvorena retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova rođenja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija