Natrag
18.2.2019 08:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

KMD zatvara bogatu kazališnu sezonu

28.6.2013 @ 18:03 Ana Prohaska Kultura

Podijelite:

Kazalište Marina Držića zatvara bogatu sezonu 2012. / 2013. gostovanjem predstave "Ne vrti se okolo gola golcata" danas u Moluntu .

Feydeauova komedija u režiji Maje Šimić je posljednji naslov koji će podsjetiti publiku na čak 6 premijera koje su se odigrale tijekom ove sezone u dubrovačkom teatru.

Na samome početku izvedene su drame "Otac" i "Zločin na kozjem otoku", a kvalitetna ostvarenja su nastavljena kroz predstave "Ne vrti se okolo gola golcata", "Oluja" i "Kraljica majka". Posljednja ovosezonska premijera "Braća Karamazovi" donjela je veliko djelo Dostojevskog na dubrovačku kazališnu pozornicu, a predstava u režiji Dejana Projkovskog će također gostovati na Dubrovačkim Ljetnim Igrama i Ohridskom Ljetu u Makedoniji.

U novoj sezoni nastavit će se s međunarodnim suradnjama, te je tako planiran međunarodni festival Pozornica Marina Držića na kojem će se izvesti najbolja dramska ostvarenje tekuće godine. Kazalište Marina Držića uz to donosi 5 premijernih naslova za sezonu 2013. / 2014., koji će biti službeno objavljeni krajem ljeta.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana