Hrvatska

KLJUČ JE U ULAGANJU Turistički poduzetnici zadovoljni sezonom

Turistički poduzetnici koji su zadovoljni ovogodišnjom sezonom svoj uspjeh prvenstveno duguju ulaganjima u kvalitetu ponude, pokazali su rezultati ankete koju je Hrvatska gospodarska komora (HGK) provela među svojim članicama, a u kojoj prevladava stav da turistička sezona nije podbacila.

Iz HGK u priopćenju navode da trećina ispitanika, njih 32,6 posto, smatra da je visoka sezona na istoj razini kao i prošle godine, a 33,3 posto ih drži da je bolja od prošlogodišnje, odnosno izvrsna (6,4 posto).

Četvrtina anketiranih (25,5 posto) sezonu ocjenjuje kao lošu, a tek 2,1 posto ima dojam da je iznimno loša.

Iako je čak tri četvrtine ispitanih (74,3 posto) tijekom priprema za ovu turističku sezonu značajnije ulagalo u kvalitetu ponude, te se investicije nisu značajnije odrazile na cijene, navode iz HGK.

Većina anketiranih poduzetnika, njih 58,5 posto, uopće nije korigirala cijene svojih usluga u odnosu na prošlu godinu. Gotovo četvrtina je spustila cijene prije početka (12,7 posto) ili za vrijeme visoke sezone (10,6 posto), dok je 18,3 posto ispitanika dizalo cijene u istom razdoblju.

Anketa je pokazala i da su korekcije cijena većinom minimalne – više od 40 posto subjekata je mijenjalo cijene u rasponu do 5 posto u odnosu na prošlu sezonu, a 30 posto ih je imalo korekcije od 6 do 10 posto.

Osjetnije promjene cijena od 11 do 20 posto prisutno je kod 13,2 posto ispitanika, dok je 14,7 posto njih korigiralo cijene od 21 posto naviše.

Pročitajte još

PRVI DIO KOLOVOZA Dubrovnik među destinacijama s najviše dolazaka

Dulist

PRIVEZALA IH KORONA U prvih šest mjeseci našim morem zaplovilo tek 15 cruisera

Dulist

RAST OD 10 POSTO U prvim danima kolovoza u Hrvatskoj noćilo 380 tisuća Poljaka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija