Natrag
26.4.2019 13:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Klapa Kaše zatvorila ‘Plodove polja na rubu grada’

18.9.2016 @ 22:33 Dulist dulist IN
3;3

Podijelite:

U subotu i nedjelju u Lazaretima je održana dvodnevna tržnica domaćih proizvoda “Plodovi polja na rubu grada” gdje su Dubovčani i posjetitelji Dubrovnika mogli kupiti domaće proizvode 21 izlagača, i to iz Dubrovnika i Hercegovačke regije.

Sajam je ponudio bogati program od izlagača i raznolikih proizvoda, panel diskusija i koncerata, pa je tako u nedjelju, 18. rujna s početkom u 20:00 sati u Lazaretima klapa Kaše održala besplatni koncert u sklopu ove dvodnevne tržnice. Koncertom klape Kaše ujedno je i zatvoren sajam domaćih proizvoda.

Dvodnevna tržnica “Plodovi polja na rubu Grada” se u Dubrovniku organizirala u okviru projekta prekogranične suradnje “Agrobiznis – oplemenjivanje poljoprivredne baštine Dubrovačko-neretvanske regije”. U okviru ovog projekta ovakav sajam slijedi i u Hercegovini u srpnju 2017.

Sajam “Plodovi polja na rubu grada” dio je projekta AGROBIZNIS – oplemenjivanje poljoprivredne baštine u prekograničnoj Dubrovačko-hercegovačkoj regiji koji za cilj ima uspostaviti stalnu komunikaciju između poljoprivrednih proizvođača i konzumenata poljoprivrednih proizvoda. Kako bi se ovaj cilj ostvario, Europska unija kroz instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 – 2013. financira dvogodišnji projekt s oko 350.000 eura. Zahvaljujući ovim sredstvima kroz projekat se radi na jačanju unutarnjih kapaciteta u obje regije i podizanju svijesti o postojećim vrijednostima tradicionalnih i autohtonih proizvoda.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana