Natrag
22.3.2019 13:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

KINO VISIA Zanima li vas ‘Svemirska era čovječanstva’? Dođite na iznimno predavanje!

6.10.2016 @ 8:45 Dulist dulist IN

Podijelite:

Predavanje ‘Svemirska era čovječanstva’ održat će se 10. listopada u 18 sati u kino Visiji, a održat će ga po svemu iznimni predavač Ante Radonić.

Svjetski tjedan Svemira održava se u vrijeme kada se obilježava obljetnica lansiranja prvog umjetnog satelita ‘Sputnik 1’ (4. listopada 1957.). Prije 59 godina čovječanstvo je praktično ušlo u svemirsku eru i sada ulazimo u 60. godinu svemirskih letova.

ante-radonic-predavanje-2

– Osvrnut ćemo se na povijesne i spektakularne svemirske misije te na razvoj mnogobrojnih raketa-nosača, satelita i svemirskih brodova. Danas je teško zamisliti svijet bez svega onoga što nam je omogućio razvoj svemirske tehnologije. Ta tehnologija istovremeno omogućila nam je da bolje spoznamo i naše mjesto u Svemiru i da proučavamo i ono što se događalo milijarde godina prije formiranja našeg Sunčevog sustava. Koliko duboko u svemir prodiru današnji teleskopi? Upoznat ćemo se sa čudesnim prizorima i pojavama u dalekom svemiru. Sve će to biti popraćeno sa mnoštvom fotografija. Poslije predavanja posjetitelji će moći postavljati pitanja iz područja astronomije i astronautike – poručuju Radonić i organizatori.

ante-radonic-predavanje-3

O predavaču:
Ante Radonić, rođen u gradskoj jezgri grada Korčule, preko 40 godina radio je u Tehničkom muzeju ‘Nikola Tesla’ u Zagrebu na radnom mjestu voditelja planetarija sa odjelom astronautike. Bavi se popularizacijom astronomije, astronautike i raketne tehnike. Održava aktualna javna predavanja i tribine za građanstvo. Dosad je održao preko 800 javnih predavanja u više od trideset gradova širom Hrvatske. Objavio je preko 300 popularno-znanstvenih članaka u časopisima, tjednicima i dnevnim listovima. Najviše je pisao za časopis zagrebačke zvjezdarnice ‘Čovjek i svemir’ (od 1970.). Stalni je stručni suradnik tjedne emisije ‘Andromeda’, posvećene istraživanju svemira (od 1997.). Dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture (2014.).

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana