DuList IN

KINO VISIA Zanima li vas ‘Svemirska era čovječanstva’? Dođite na iznimno predavanje!

KINO VISIA Zanima li vas 'Svemirska era čovječanstva'? Dođite na iznimno predavanje!
21.02.2011. Ante Radonic snimio Rajko Sobat

Predavanje ‘Svemirska era čovječanstva’ održat će se 10. listopada u 18 sati u kino Visiji, a održat će ga po svemu iznimni predavač Ante Radonić.

Svjetski tjedan Svemira održava se u vrijeme kada se obilježava obljetnica lansiranja prvog umjetnog satelita ‘Sputnik 1’ (4. listopada 1957.). Prije 59 godina čovječanstvo je praktično ušlo u svemirsku eru i sada ulazimo u 60. godinu svemirskih letova.

ante-radonic-predavanje-2

– Osvrnut ćemo se na povijesne i spektakularne svemirske misije te na razvoj mnogobrojnih raketa-nosača, satelita i svemirskih brodova. Danas je teško zamisliti svijet bez svega onoga što nam je omogućio razvoj svemirske tehnologije. Ta tehnologija istovremeno omogućila nam je da bolje spoznamo i naše mjesto u Svemiru i da proučavamo i ono što se događalo milijarde godina prije formiranja našeg Sunčevog sustava. Koliko duboko u svemir prodiru današnji teleskopi? Upoznat ćemo se sa čudesnim prizorima i pojavama u dalekom svemiru. Sve će to biti popraćeno sa mnoštvom fotografija. Poslije predavanja posjetitelji će moći postavljati pitanja iz područja astronomije i astronautike – poručuju Radonić i organizatori.

ante-radonic-predavanje-3

O predavaču:
Ante Radonić, rođen u gradskoj jezgri grada Korčule, preko 40 godina radio je u Tehničkom muzeju ‘Nikola Tesla’ u Zagrebu na radnom mjestu voditelja planetarija sa odjelom astronautike. Bavi se popularizacijom astronomije, astronautike i raketne tehnike. Održava aktualna javna predavanja i tribine za građanstvo. Dosad je održao preko 800 javnih predavanja u više od trideset gradova širom Hrvatske. Objavio je preko 300 popularno-znanstvenih članaka u časopisima, tjednicima i dnevnim listovima. Najviše je pisao za časopis zagrebačke zvjezdarnice ‘Čovjek i svemir’ (od 1970.). Stalni je stručni suradnik tjedne emisije ‘Andromeda’, posvećene istraživanju svemira (od 1997.). Dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture (2014.).

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist