Sport

KANTA STIŽE U GRUŽ Jug osvojio 15. naslov prvaka Hrvatske

KANTA STIŽE U GRUŽ Jug osvojio 15. naslov prvaka Hrvatske

Vaterpolisti VK Jug CO osvojili su ove nedjelje popodne 15. naslov prvaka Hrvatske. Nad zagrebačkom Mladosti slavili su u trećoj utakmici finala doigravanja rezultatom 14:11. Tri četvrtine bila je to izjednačena utakmica u kojoj su obje momčadi imale svoje uspone i padove i u kojima su imale priliku prelomiti utakmicu i pobjeći na osjetniju prednost, ali to se nije dogodilo sve do posljednjih osam minuta igre.

Početkom posljednjeg perioda, najprije je Alex Papanastasiou iz kontre doveo Juga u prednost od dva gola (12:10), a malo zatim je Loren Fatović prekrasnim lobom podigao na tri razlike i bilo je jasno da se Mladost više ne može vratiti u utakmicu. Uspjeli su Zagrepčani zaprijetiti preko Buljubašića, ali je točku na i stavio Luka Lozina 1,38 prije kraja utakmice.

Za VK Jug CO najviše su golova zabili Hrvoje Benić i Maro Joković (po tri), zatim Alex Papanastasiou i Marko Žuvela po dva gola, po jedan su dali Loren Fatović, Luka Lončar, Luka Lozina i Daniil Merkulov.

Za HAVK Mladost najviše su golova dali Lovre Miloš i Antonio Petković (po tri), zatim dva Ivan Buljubašić te po jedan Konstantin Kharkov, Franko Lazić i Miloš Ćuk.

-Bila je teška utakmica i teška serija općenito. Čestitam Mladosti, ali prvenstveno mojim igračima koji su danas krenuli dosta dobro, ušli u jednu rupu u drugoj i trećoj četvrtini, ali potom opet bili dobri. Obrana nam nije funkcionirala u ovoj trećoj utakmici, ali smo se na kraju obranili kad je bilo najvažnije, napravili nekoliko kontri te riješili utakmicu. Zadovoljan sam s 3:0 u finalu – rekao je za HTV Vjeko Kobešćak, trener Jug CO.

Utakmicu su sudili Talijani Daniele Bianco i Luca Castagnola. Delegat je bio Albert Brala dok je dužnost supervizora obavljao Milivoj Bebić.

Izvor: VK Jug CO

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist