Natrag
22.2.2019 03:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kandidati za parlament poznati do 18. ožujka

5.3.2013 @ 17:18 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova u Europski parlament moraju se predati najkasnije do 18. ožujka do 24 sata, objavilo je Državno izborno povjerenstvo.

Izbori će se održati u nedjelju. 14. travnja. Iz Državnog izbornog povjerenstva istaknuli su kako pravo predlaganja stranačkih lista za izbore za Europski parlament imaju sve političke stranke registrirane u Republici Hrvatskoj na dan raspisivanja izbora, što je 4. ožujka.

Listu samostalno može predložiti jedna te dvije ili više političkih stranaka, a za pravovaljanost prijedloga liste potrebno je prikupiti najmanje 5 tisuća potpisa birača. Državno izborno povjerenstvo će u roku 48 sati od isteka roka za predaju lista prihvatiti i objaviti zbirnu listu svih pravovaljano predloženih lista te imena i prezimena svih kandidata.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana