Vaše vijesti

KAKO RIJEŠITI GUŽVE U AUTOBUSIMA? Evo nekoliko zanimljivih, a jednostavnih prijedloga

KAKO RIJEŠITI GUŽVE U AUTOBUSIMA? Evo nekoliko zanimljivih, a jednostavnih prijedloga

Kako riješiti ogromne gužve na autobusnim stajalištima prema Gradu, kad doplove cruiseri u gruški porat, na autobusnom kolodvoru na Kantafigu i u gruškoj luci? Neka od jednostavnih rješenja nude Eko Omblići!

Već godinama naš Grad muče gotovo isti problemi, preveliki broj kruzera u jednom danu. Nekada ih dođe i devet, što je zaista pre-previše (a na što smo toliko puta javno reagirali jer je i ekološki i kulturni problem za naš mali Grad, Elafite i Jadran, kad u jednom danu Grad posjeti 16.500 turista)!

Onda svi turisti s cruisera po preporuci svojih vodiča (s cruisera) idu na autobus na stajalište na Kantafigu za Grad i samo ulaze u 1a i 1b. Stvaraj use velike gužve i nervoza!

Dugi niz godina odlično surađujemo s JP Libertas, gotovo 20 godina i zaista možemo reći sve pohvale o ovom vrijednom kolektivu! Puno puta smo pisali vodstvima JP Libertas o problemima gužvi, uključenju više autobusa na liniji 1a i 1b te o sistemu naplate, ali zbog raznoraznih okolnosti svi ti naši prijedlozi nisu do danas usvojeni – što ne znači da jednom neće!

Jedan od naših prijedloga je bio da na izlazu turista s kruzera odnosno morske granice odmah na gradskom autobusnom kolodvoru stoje nasmiješene djevojke i mladići (dvoje do četvero) ) obučeni u uniforme ‘Libertasa“’ s košaricima punih letaka sraznim uputama, koji bi uz dobrodošlicu u naš Grad usmjeravali turiste na obližnju mjenjačnicu, a potom na posebne autobuse JP Libertas na kojima bi na engleskom pisalo da je to bus za Grad (po mogućnosti s klimom ili cabriobusevi ) koje bi stajali na peronima spremni za prijem turista s cruisera.

Isto tako bi na Pilama (koje imaju sve manje prostora kako za nas domicilno stanovništvo tako i za naše brojne turiste) trebao stajati posebni Libertasov autobus ili autobusi za natrag u gruški porat (zna se kada je odlazak svakog kruzera) gdje bi ispred stajale djevojke i mladići obučeni u uniforme JP Libertas i usmjeravali turiste te im pružali sve potrebne informacije. Ova ideja bi se mogla provesti u suradnji s TZ Grada Dubrovnika. Isto tako bi trebalo povećati broj autobusa prema Mokošici i nase, zatim Kantafigu, posebno u ‘špicama’, kao i ukinuti naplatu karata u gradskim autobusima kao što je tu u drugim većim gradovima u Hrvatskoj!

Jučer smo u svezi našeg prijedloga razgovarali s jednim od dispečera JP Libertas koji nam je rekao da upravo na njemu rade što nas jako veseli! Vjerujemo kako će Jp Libertas prihvatiti i sve ostale naše dobronamjerne prijedloge, te uz pomoć Turističke zajednice Grada Dubrovnika riješiti ove goruće aktualne probleme koji muče i nas građane korisnike javnog gradskog prijevoznika Jp Libertas, kao naše brojne turiste, posebno ‘kruzeraše’!

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist