Aktualno

Kako popraviti stanje u graditeljstvu?

Kako popraviti stanje u graditeljstvu?

Dubrovački građevinari sastali su se s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Razgovaralo se o mjerama koje Grad Dubrovnik  može poduzeti kako bi se popravilo stanje u graditeljstvu, iznimno važnoj gospodarska grani u Dubrovniku. Predsjednik Strukovne grupe graditeljstva Hrvatske gospodarske komore Dubrovačko-neretvanske županije Tomislav Vuličević pohvalio je dosadašnja nastojanja Grada, posebno naglasivši ubrzano izdavanje dokumenata gradnje te dozvolu rada tijekom ljetnih mjeseci i noću.

Gradonačelnik Vlahušić upoznao je građevinare s investicijskim ciklusom projekata koje će u sljedećoj godini pokrenuti Grad Dubrovnik i gradske tvrtke te je dogovoreno kako će nadležne službe izvještavati Strukovnu grupu sa tempom izvođenja radova i i otvaranja natječaja.

– Razgovarali smo o pozicioniranju dubrovačkih građevinskih tvrtki, jer kako strane tvrtke dolaze u Dubrovnik, domaće ostaju bez posla, što znači gubitak radnih mjesta – rekao je za duList Tomislav Vuličević, predsjednik Strukovne grupe graditeljstva Hrvatske gospodarske komore Dubrovačko-neretvanske županije.
– Izvijestili su nas da su doveli pri kraj projekt formiranja deponija za građevinski otpad na Pobrežju. Očekuje se da će ta dva deponija početi s radom do kraja siječnja iduće godine. Pri kraju je sređivanje dokumentacije. Riječ je dvojici privatnih investitora – Vlahu Violiću i Ivu Knezu, čije su se parcele našle u prostoru deponija, te će oni i formirat te parcele za deponij. Slijedi ishođenje sve potrebne dokumentacije i dozvola, a projekt bi trebao zaživjeti do kraja siječnja – istaknuo je Vuličević i dodao kako je bilo riječi i o mogućem uvođenju posebnih dozvola za ulazak u grad kamionima dubrovačkih građevinskih tvrtki.

– Dogovorili smo da ćemo pokušati dogovoriti posebne dozvole s posebnim cijenama za domaće tvrtke, u vidu godišnjih dozvola – istaknuo je Vuličević.

– Grad se pridržava svih odredbi Zakona o javnoj nabavi, ali bismo voljeli kada bi novac stvoren u Dubrovniku i ostajao dubrovačkim tvrtkama, a da bi se to moglo dogoditi te tvrtke moraju međusobno surađivati i postati konkurentne – zaključio je Vlahušić.

Uz Vuličevića na sastanku su sudjelovali predstavnici desetak građevinskih tvrtki.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist