Natrag
23.3.2019 22:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako popraviti stanje u graditeljstvu?

16.12.2011 @ 13:40 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovački građevinari sastali su se s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Razgovaralo se o mjerama koje Grad Dubrovnik  može poduzeti kako bi se popravilo stanje u graditeljstvu, iznimno važnoj gospodarska grani u Dubrovniku. Predsjednik Strukovne grupe graditeljstva Hrvatske gospodarske komore Dubrovačko-neretvanske županije Tomislav Vuličević pohvalio je dosadašnja nastojanja Grada, posebno naglasivši ubrzano izdavanje dokumenata gradnje te dozvolu rada tijekom ljetnih mjeseci i noću.

Gradonačelnik Vlahušić upoznao je građevinare s investicijskim ciklusom projekata koje će u sljedećoj godini pokrenuti Grad Dubrovnik i gradske tvrtke te je dogovoreno kako će nadležne službe izvještavati Strukovnu grupu sa tempom izvođenja radova i i otvaranja natječaja.

– Razgovarali smo o pozicioniranju dubrovačkih građevinskih tvrtki, jer kako strane tvrtke dolaze u Dubrovnik, domaće ostaju bez posla, što znači gubitak radnih mjesta – rekao je za duList Tomislav Vuličević, predsjednik Strukovne grupe graditeljstva Hrvatske gospodarske komore Dubrovačko-neretvanske županije.
– Izvijestili su nas da su doveli pri kraj projekt formiranja deponija za građevinski otpad na Pobrežju. Očekuje se da će ta dva deponija početi s radom do kraja siječnja iduće godine. Pri kraju je sređivanje dokumentacije. Riječ je dvojici privatnih investitora – Vlahu Violiću i Ivu Knezu, čije su se parcele našle u prostoru deponija, te će oni i formirat te parcele za deponij. Slijedi ishođenje sve potrebne dokumentacije i dozvola, a projekt bi trebao zaživjeti do kraja siječnja – istaknuo je Vuličević i dodao kako je bilo riječi i o mogućem uvođenju posebnih dozvola za ulazak u grad kamionima dubrovačkih građevinskih tvrtki.

– Dogovorili smo da ćemo pokušati dogovoriti posebne dozvole s posebnim cijenama za domaće tvrtke, u vidu godišnjih dozvola – istaknuo je Vuličević.

– Grad se pridržava svih odredbi Zakona o javnoj nabavi, ali bismo voljeli kada bi novac stvoren u Dubrovniku i ostajao dubrovačkim tvrtkama, a da bi se to moglo dogoditi te tvrtke moraju međusobno surađivati i postati konkurentne – zaključio je Vlahušić.

Uz Vuličevića na sastanku su sudjelovali predstavnici desetak građevinskih tvrtki.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana