Natrag
26.4.2019 03:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kako je zbog susjedovih kokoši pala nova odluka o držanju domaćih životinja

7.8.2015 @ 18:22 Andrea Falkoni Račić Županija

Podijelite:

Župski vijećnici danas su, nakon upozorenja jednog mještanina Solina, morali mijenjati Odluku o držanju domaćih životinja. Kako je objasnio Josip Perić, voditelj odsjeka za opće i pravne poslove, jedan mještanin Solina ukazao je na nelogičnosti dosadašnje Odluke.

– On je imao kokoši isto kao i njegov susjed koji se potom odlučio na bavljenje turizmom pa su mu počele njegove kokoši smetati – rekao je Perić, dodavši kako je dosadašnjom odlukom držanje kokoši bilo dozvvoljeno iznad magistrale, a ispod nije, pa je ovaj Župljanin smatrao kako su time narušena njegova Ustavna prava.

– Predložio je izmjene na način da na cijelom području Općine bude isti princip, odnosno da način i uvjeti kod držanja životinja vrijede za cijelu općinu jednako.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana