Sport

Jugašicama i Jugašima 26 medalja u Splitu!

Jugašicama i Jugašima 26 medalja u Splitu!

Plivački klub Jug osvojio je 26 medalja na prvom dijelu Regionalnog prvenstva Hrvatske za sve dobne kategorije.

Na dvodnevnom natjecanju u Splitu, jugašice i jugaši su u subotu došli do 10 odličja, a u nedjelju s novih 16 medalja još jednom potvrdili dobar rad u klubu. Ukupno sedam zlata, 11 srebra i osam bronci.

Prvo dubrovačko ime bila je kadetkinja Frane Miloslavić koja je u svom uzrastu prvakinja Dalmacije na 200 metara prsno, 400 metara mješovito, 800 metara slobodno te u štafeti 4×100 metara mješovito i 4×200 metara slobodno. Osvojila je drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniorki na 200 metara prsno i 400 metara mješovito te na 200 metara mješovito u kadetskom uzrastu. Uz to je brončana u mlađe – juniorskoj štafeti 4×200 metara slobodno.

Zlatom su se još okitili senior Marko Limov na 50 metara prsno, junior Maro Violić na 200 metara mješovito, ali i ženske štafeta na 4×100 metara (Frane Miloslavić, Ana Lučić, Adriana Marinović i Paula Garbin) i 4×200 metara slobodno (Frane Miloslavić, Paula Garbin, Ana Lučić i Marija Majić).

Do srebra je došao senior Ivan Bilić koji je u direktnom ogledu s Markom Limovom na 50 metara prsno, ostao "kratak" za 20 stotinki. Žana Manenica odlična na 50 i 100 metara slobodno, osvojila je druga mjesto u juniorskom uzrastu. Maro Violić je drugi junior u Splitu na 50 i 100 metara slobodno, ali i drugi senior na 200 metara mješovito. Luka Đović je osvojio drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniora na 200 metara leptir.

Plivački klub Jug osvojio je i osam brončanih odličja. Za to su se pobrinule štafete na 4×100 mješovito, treći su juniori (Ilario Radić, Mihael Vidojević, Luka Đović i Maro Violić) i mlađe juniorke (Ana Lučić, Frane Miloslavić, Adriana Marinović i Paula Garbin). Maro Violić je trećeplasirani u seniorskoj konkurenciji na 100 metara slobodno, Marko Limov je doplivao do seniorske bronce na 200 metara prsno, a istim uspjehom može se pohvaliti i kadetkinja Paula Garbin na 800 metara slobodno.

Vrijedi izdvojiti treće mjesto Vicencije Violić (100 metara leđno – mlađe juniorke), Mihaela Vidojevića (200 metara mješovito – juniori) i mlađe-juniorske štafete na 4×200 metara slobodno (Frane Miloslavić, Paula Garbin, Ana Lučić i Marija Majić).

U Splitu su za PK Jug nastupili: Ivan Bilić, Bartol Braica, Đivo Dragić, Luka Đović, Mihaela Đuho, Gracija Filipović, Paula Garbin, Mihaela Hapan, Martin Kuzman, Marko Limov, Ana Lučić, Marija Majić, Mihovil Mamić, Žana Manenica, Adriana Marinović, Đivo Matović, Frane Miloslavić, Nikoleta Mišić, Ilario Radić, Mihael Vidojević, Ernest Vierda, Maro Violić, Ivan Zovko i Vicencija Violić. Uz Boruta Petrića u Splitu su bila još dva trenera – Andrej Drobac i Joško Turk.

Drugi dio natjecanja na rasporedu je u Splitu 9. i 10. ožujka.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist