Sport

JUGAŠI ZOVU NAVIJAČE ‘Za plasman na Final 8 treba nam podrška s tribina!’

JUGAŠI ZOVU NAVIJAČE 'Za plasman na Final 8 treba nam podrška s tribina!'

Do prije desetak dana bili smo sigurni sudionici, ali spletom čudnih okolnosti i rezultata u prošlom kolu moramo strahovati za svoju sudbinu. Susret s Dynamom je utakmica o kojoj ovisi plasman na Final 8 u Genovu. Igraju nam i pobjeda i remi, ali naravno da nema kalkulacija, idemo na pobjedu. Očekujem pune tribine i podršku navijača te da ćemo ispuniti naš cilj – izjavio je predsjednik VK Jug Croatia osiguranja Tomislav Dumančić na konferenciji za medije u ponedjeljak ujutro uoči utakmice 14. kola A skupine LEN Lige prvaka protiv Dynama iz Moskve u srijedu 9. svibnja u 20.30 sati.

-Na početku sezone kao cilj smo postavili osvajanje tri trofeja te plasman na Final 8, a tamo što bude. Zasad imamo dva od tri, bez poraza, a u finalu smo Prvenstva, gdje također očekujem slavlje. Naravno, uvijek je sve moguće, jer Mladost je u posljednjih mjesec dana digla formu te igra dosta bolje. Što se tiče Lige prvaka, idemo utakmicu po utakmicu. Trenutno zaista razmišljamo samo o Dynamu, a nakon toga će se stručni stožer posvetiti mogućnosti da u Genovi opet iznenadimo – rekao je Dumančić.

-Nažalost u Ligi prvaka nismo uzeli neke bodove koje smo mogli, posebno u porazu od Dynama u 1. kolu u Moskvi, ili remiju s Barcelonetom kod kuće. Nismo bili konstantni u formi i u takvu smo se situaciju sami doveli. U drugom smo se dijelu sezone digli. Momčad je nova, drukčija. Trebalo je vremena dok se posloži. S obzirom kakve su najave bile prošlog ljeta, nije izgledalo da ćemo biti u današnjoj poziciji. To moramo cijeniti, ali i dati sve od sebe – smatra trener Vjekoslav Kobešćak.

-Treba nam velika pomoć publike kako bismo došli na Final 8, a potom da sve zaokružimo naslovom prvaka Hrvatske. Time bismo ispunili ciljeve u sezoni, a onda bismo vidjeli što se može napraviti u Genovi – dodao je Jugov strateg.

-Njihove su oscilacije u igri slične našima. Imaju fantastična razdoblja u igri, ali i padove u kojima gube bodove. Neočekivano su dobri na gostovanjima, ali su kod kuće znali gubiti bodove, što nije tipično za ruske momčadi. Po sastavu je to okosnica ruske reprezentacije, uz još tri srpska internacionalca. Iskusni su, a i njima je ovo kvalifikacijska utakmica. Bit će to spektakl – ocijenio je Kobešćak.

-Imaju puno ‘oružja’ na koja treba paziti. Kao i mi, imaju dva izvrsna ljevaka, što otežava funkcioniranje zone kad se svi vraćaju većinom s desne strane. Na lijevoj strani kapetan Kholod igra sezonu karijere. Bekovska linija s Rađena im je sjajna, uz dva odlična centra Lizunova i Pijetlovića. Nadam se da ćemo imati dovoljno snage za dobru obranu, plivanje, tranziciju – smatra Kobešćak.

-U porazu u Moskvi naučili smo da treba utakmicu iskontrolirati do kraja, pogotov ako povedemo. Imali smo kontrolu dvije i pol četvrtine, ali nam se uvukao strah nakon njihova dva gola iz kontre. Razmišljali smo samo o obrani, a golovi su padali – prisjetio se sjajni Jugov centar Luka Lončar prve utakmice s protivnikom iz Rusije.

-U dobroj smo situaciji s obzirom da su gotovo svi ovosezonski ciljevi ostvareni. Ostao nam je plasman u Genovu. Bitno je dobro se psihološki pripremiti za tu utakmicu, biti što mirniji i opušteniji, jer želja i motiv nisu upitni. Dovoljno imamo pristiska, ne trebamo ga dodatno sebi nametati. Onda ćemo odigrati pravu utakmicu – smatra Lončar.

-Lizunov i Pijetlović trenutno su najbolji centarski par Lige prvaka, s iskustvom i kvalitetom. Morat ćemo se potruditi pomoći našim bekovima kako bismo ih zaustavili. Rusi su kao reprezentacija u uzletu, a Dynamo je njihov najjači klub. Treba ih svakako poštovati, ali treba u bazen ući svom snagom te pokazati da mi zaslužujemo mjesto na Final 8. Vjerujem da ćemo imati podršku navijača. Tako je bilo uvijek kad nam je trebalo – zaključio je Lončar.

Vrijedi istaknuti kako je ulaz na ovu za Jugaše presudnu utakmicu slobodan.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist