Sport

JUG USUSRET SEZONI Kobešćak trener još sedam godina, stižu četiri nova igrača

JUG USUSRET SEZONI Kobešćak trener još sedam godina, stižu četiri nova igrača

Ususret novoj vaterposkoj sezoni momčad VK Jug CO ovog je četvrtka održala svoju konferenciju za novinare. Konferenciji su prisustvovali Tomislav Dumančić, predsjednik kluba, Xavi Garcia, kapetan momčadi te Vjekoslav Kobešćak, trener momčadi. Teme o kojima se pričalo bile su nadolazeće utakmice, novi igrači, ali i potpisivanje ugovora kojim Kobešćak ostaje u Jugu još sedam godina.

-Kao što i sami znate, početak sezone je tu. U subotu nas čeka Šabac, naša prva utakmica. Naravno, očekivanja su da u regionalnu ligu uđemo pobjedom, a nakon toga putujemo u Berlin gdje nas očekuje prva utakmica Lige prvaka. I tamo očekujemo uspješan rezultat, ali kao i svake godine početak je vrlo težak. Ekipa se tek uigrava, a Spandau nije laka momčad. Njihova ekipa je od posljednjeg Final Eighta ostala nepromijenjena tako da se očekuje dosta težak zadatak. Momčad smo poprilično promijenili u odnosu na lani, a i dodatno smo je pomladili. Došli su nam Toni Popadić i dva mlada igrača iz Grčke i Herceg Novog. Novi kapetan je, kako već znate Garcia – poručio je predsjednik Juga Tomislav Dumančić.

-Ja sam izuzetno zadovoljan s ovom momčadi. Ona je dobra momčad za koju se nadam da će puno postići. Imamo svoj smjer i ona bi trebala ovako izgledati u nadolazećih nekoliko sezona. Plivački je jaka, igrači mogu pokrivati više pozicija i čini mi se da kvalitete i talenta ne nedostaje. Ne mogu reći da očekujem spektakularne rezultate od prvih nekoliko utakmica, s pripremama smo ipak krenuli nešto kasnije – podijelio je s novinarima trener kluba Vjekoslav Kobešćak.

Kobešćak se dotaknuo i četiri prinove u momčadi, odnosno tri kada uzmemo u obzir da se vratar Toni Popadić zapravo vratio s posudbe u Španjolskoj.

-Što se tiče Danila Merkulova, njegova kvaliteta nije upitna. On je u Herceg Novom i u reprezentaciji Rusije igrao poziciju lijevog i poziciju beka, a ovdje će igrati poziciju beka i poziciju lijevog – rekao je Kobešćak dok je za Alexandrosua Papanastasioua istaknuo kako je vrlo zanimljiv i talentiran igrač iz Grčke.

-Bio je najbolji igrač ovoljetnog prvenstva za igrače do 19 godina. Izuzetno pametan i obrambeno nastrojen igrač koji je u ovom trenutku izuzetan igrač za seniorski vaterpolo, ali i izuzetno perspektivan za budućnost Juga- naglasio je trener.

Toni Popadić je, prema njegovim riječima, dobio šansu nakon godine dana školovanja u Barceloni, njegov je zadatak težak jer mora zamijeniti Marka Bijača.

-Pripremali smo se za to pa ne očekujem pad u igri, a ako do toga i dođe siguran sam da ćemo to nadići – rekao je Kobešćak. Na samom kraju dotaknuo se i četvrtog igrača, Marina Tomasovića.

-On igrač čiji smo dolazak u Jug pripremali već nekoliko sezona. Ovo ljeto smo to realizirali i riječ je o vrlo kvalitetnom mladom igraču koji je do sada igrao lijevu stranu, ali ja ga vidim kao jednog polivalentnog igrača – zaključio je, a riječ je preuzeo kapetan Garcia.

-Kao i svake godine važno je da u klubu vlada dobra atmosfera jer kada je tako odmah je lakše raditi. Ima tek tjedan, tjedan i pol da smo počeli skupa trenirati, ali kao što ste čuli Vjeko već ima u glavi sliku gdje će tko igrati. Neke stvari ćemo mijenjati, neke ne. Mi smo brza ekipa koja je sada dobila nove igrače s kojima treba trenirati i igrati, ali siguran sam da ćemo se brzo uhodati. Ponosan sam što sam kapetan i to je velika čast, ali to nema puno važnosti. Kapetan je jedan igrač, a ovo je timski sport i mi se moramo fokusirati baš na to, timski rad – poručio je novi kapetan momčadi Xavi Garcia.

hc

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist