Sport

JUG U FINALU Abramoviću, zašto Bobiću crveni karton?

JUG U FINALU Abramoviću, zašto Bobiću crveni karton?

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja plasirali su se u finale završnice turnira Jadranske lige nakon što su u polufinalu svladali Mladost s 8:7 (po četvrtinama 2:4, 4:0, 1:1, 1:2).

‘Žabci’ su bolje otvorili utakmicu, Lončar i dvaput Bukić odveli su Mladost na 3:0, nakon čega je trener Juga bio primoran zatražiti time-out. Zabio je potom Bošković, a na 4:1 digao Kristijan Milaković. Potom slijedi serija 5:0 Jugaša (dva Bošković, dva Janović i Dobud) za preokret na poluvremenu.

U trećoj četvrtini Ivan Milaković smanjuje na 6:5, ali na 7:5 diže Janović trećim pogotkom. U četvrtoj četvrtini situacija se dodatno komplicira. Najprije Dobud lijepo zabija iz okreta za 8:5 i kad se činilo da je meč riješen treći izbačaj dobivaju najprije Bušlje, onda Macan.

Vukičević potom smanjuje na 8:6, Bobić traži minutu odmora i dobiva crveni karton (već je tijekom igre ‘zaradio’ žuti), navodno zbog ‘glasnog protestoranja i bacanja boce vode’. Direktor Juga s opunomoćenikom nastoji otkriti razlog za ovu kaznu, ali mu opunomoćenik Prvan samo odgovara: ‘Nemam objašnjenje za tu odluku!’ Za nevjerovati! Potom i Kržić dobiva crveni karton i pridružuje se Bobiću, Bušlji i Macanu na tribini.

Do kraja utakmice Bukić iz peterca uspijeva smanjiti rezultat na 8:7, zadnjih 30-ak sekundi Jugaši su u napadu, gube loptu, a Mladostaši ne koriste zadnje sekunde.

Uprava Juga nakon utakmice podnijela je službenu žalbu na crveni karton. Ako se žalba ne usvoji, Bobić sutra u finalu neće moći sjedati na klupi.

 

Polufinale Triglav Jadranske vaterpolske lige
VK Jug CO – HAVK Mladost 8:7 (2:4, 4:0, 1:1, 1:2)

Zadar – Športski centar Višnjik; Gledatelja: ; Suci: Abramović (CG) i Franulović (Hrv), Opunomoćenik: Mlađan Prvan; Kontrolor suđenja: Mario Brguljan
VK Jug CO: Bijač (10 obrana), Vranješ, Bošković (3), Janović (3), Šutalo, Benić, Marković, Bušlje, Visković, Dobud (2), Bautović, Macan, Jarak, Ivanković
HAVK Mladost: Pavić (10 obrana), Bukić (3), I. Milaković (1), Lončar (1), Martinić, D. Živković, Capan, K. Milaković (1), Pavičić, I. Živković, Vukičević (1), Gagulić, Marcelić, Anzulović

Igrač više: Jug CO (13/4), Mladost (12/1)
Peterci: Jug CO (2/2), Mladost (2/4)

 

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist