Sport

Jug tukao Primorje 9:8 i poveo u finalu!

Jug tukao Primorje 9:8 i poveo u finalu!

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja ostvarili su vrlo vrijednu pobjedu u prvoj utakmici finalne serije u Rijeci kod Primorja EB s 9:8, po četvrtinama 1:2, 3:1, 3:3 i 2:2.

Jug je na samom početku krenuo s dva primljena gola u mreži (Sukno i Denes Varga) i činilo se kao da će Riječani i u ovoj utakmici odlučiti utakmicu već u prvoj četvrtini, posebno nakon što Ivović nije iskoristio priliku s dva igrača viška. Međutim, Azevedo ipak pogađa za 2:1 u prvoj četvrtini.

Drugu četvrtinu u boljem ritmu otvaraju Jugaši. Prvo Janović zabija otpadak nakon obrane Vićana, a potom i Bušlje za prvo vodstvo Juga na utakmici. Muslim potom zabija za 3:3, a Vićan brani šut Ivovića. Ipak, dijagonalom u malu mrežicu za 3:4 pogađa Joković s igračem više i Jug odlazi na predah s golom viška.

U nastavku Joković opet precizan za dva gola razlike (3:5), ali s druge strane Daniel Varga smanjuje na 4:5 s igračem više. Jug propušta još jednu priliku s dva igrača više (?!), ali srećom i Daniel Varga je večeras bio 'van utakmice', potrošivši loptu na šraubu sa sedam metara. U idućem napadu Dobud je izborio peterac kojeg za 4:6 zabija Bošković.

Međutim, uzvraća i Primorje, također iz peterca kojeg je skrivio Marković, a realizirao Sukno. Jug potom propušta realizirati svog igrača više, a Sukno u kontri loba Bijača za izjednačenje 6:6. Jugaši u zadnju četvrtinu ipak ulaze s prednosti nakon što Bušlje zabija s igračem više za 6:7.

U četvrtoj četvrtini Bošković prvo zabija s igračem više za 6:8, a Jelača smanjuje na 7:8 za Primorje, također s igračem više. Jug potom propušta iskoristiti desetog igrača više, a u idućem napadu Primorja Dobud zarađuje treće isključenje, ali se Jugaši ipak brane s igračem manje.

Janović je večeras odigrao sjajnu utakmicu, a upravo je on 4 i pol minute prije kraja izborio peterac za Jug, kojeg je sigurno iskoristio američki as Tony Azevedo za novih +2. S druge strane zabija neumorni Sukno za 8:9 s igračem više. Jugaši potom imaju puni napad s igračem više, ali ga ne uspijevaju pretvoriti u zgoditak.

S druge strane Asić čini isto što i Đuho, poziva time out u situaciji s igračem više. Međutim, šut Denesa Varge ne ulazi u Bijačeva vrata. Jug potom troši cijeli napad, a s druge strane u izglednoj situaciji Šetki lopta ispada iz ruke. U idućem napadu Primorja Šetka je opet pred Bijačem, ali ovaj sjajno brani. Isključenje dobiva Paulo Obradović i slavlje Jugaša uz muk tribina na Kantridi moglo je započeti.

U redovima Juga prvo ime zasigurno je vratar Bijač s 10 obrana. Azevedo, Bušlje, Joković i Bošković zabili su po dva gola, a Janović dodao jedan. Za Primorje EB opet je bio sjajan Sukno s četiri gola, braća Varga zabili su pojedan gol, kao i Jelača te Muslim. Vratar Vićan zaustavio je 7 udaraca Jugaša.

Jug je tako poveo u finalnoj seriji s 1:0. Druga utakmica serije igra se u Gružu u srijedu, 8. svibnja. Nakon ovakve predstave u Rijeci Đuhovi momci zaslužuju pune tribine!

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist