Sport

Jug propustio priliku u Beogradu!

Jug propustio priliku u Beogradu!

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja poraženi su u finalu završnog turnira europske Lige prvaka u Beogradu od Crvene Zvezde sa 7:8, po četvrtinama 2:2, 1:1, 3:3, 1:2.

Jugaši su imali veliku priliku osvojiti svoj četvrti trofej europskog prvaka, ali je nažalost ostala neiskorištena. Jugaši nisu bili koncentrirani u ključnim trenucima, a ne tražeći alibi porazu vrijedi reći kako je i sudački par diskutabilnim odlukama doprinio tijeku utakmice.

Jug je bolje otvorio susret golom Janovića, a isti je igrač zabio i drugi gol, koji je poništen, navodno zbog isteka vremena za napad. 'Crveno-beli' potom zabijaju dva gola za redom iz igrača više (Pijetlović i Rađen), a na 2:2 postavlja Joković. Početkom druge četvrtine za vodstvo domaće momčadi zabija Prlainović. Jug potom ne koristi igrača više, ali ni Zvezda, i to u dva napada. Joković potom šutira, čini se kao da je lopta prešla zamišljenu liniju gola, ali suci kažu – napad za Zvezdu. Prvo poluvrijeme zatvara večeras sjajni Janović, svojim drugim golom, ovaj put preko dvostrukog bloka.

Početak treće četvrtine pripao je Zvezdi. Prvo Strahinja Rašović zabija s igračem više za 4:3, a potom Pijetlović diže na +2. Jug potom preokreće rezultat. Priliku s dva igrača više koristi Bošković, potom Dobud sjajno na asistenciju Boškovića šraubom pogađa za 5:5, da bi seriju Juga završio Janović, još jednim sjajnim golom preko dvostrukog bloka. Ipak, u posljednju četvrtinu momčadi ulaze poravnate nakon što Viktor Rašović pogađa iz situacije s igračem više.

Crvena Zvezda bolje otvara i četvrtu četvrtinu kada priliku s igračem više koristi Vapenski. Jug dobiva izbačaj i nakon time outa gradi puni napad, ali ga ne koristi. Ipak, nakon novog igrača viška koncentriran je Bošković i zabija za 7:7. Na 8:7 Zvezda odlazi dvije i pol minute prije kraja nakon što je Avramović ostao sam na krilu i pogodio s igračem više.

Na 2:04 trener Zvezde Savić uzima time out, ali bez većeg uspjeha. Jugaši se brane, ali potom i loše odigravaju svoj napad. Đuho 44 sekunde prije kraja uzima time out i Jug ima priliku poravnati rezultat. Međutim, prvo se ispriječio sjajni vratar Šefik, a 8 sekundi prije kraja Bošković u čudnoj situaciji na centru gubi loptu, premda se situacija činila kao prekršaj za Jug.

Za Jug je tri gola postigao Janović, Bošković je dodao dva, a Joković i Dobud po jedan. U redovima europskog prvaka Pijetlović je zabio dva, a po jedan Rađen, Prlainović, S. Rašpvić, V. Rašović, Vapenski i Avramović. Jugov vratar Bijač zaustavio je šest udaraca Crvene Zvezde, dok je s druge strane Šefik upisao čak 14 obrana. Crvena Zvezda realizirala je 5, a Jug 3 od 8 prilika s igračem više.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist