Sport

Judaši iz Samobora s čak šesnaest medalja!

Judaši iz Samobora s čak šesnaest medalja!

Judo klub Ura Nage i Slano nastupili su ovog vikenda na međunarodnom turniru Kup Samobora 2013.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 560 natjecatelja iz 55 klubova jedanaest europskih zemalja. U ukupnom poretku Ura Nage dijeli treće mjesto sa ruskim klubom Edelweiss Grozni iza prvoplasiranog domaćina JK Samobor i drugoplasiranih Ukrajinaca iz judo kluba Odessa.

Ura Nage treće mjesto izborio je sa ukupno šesnaest  medalja, od čega četiri zlatne, šest srebrnih i šest brončanih, a JK Slano osvojio je tri srebrne medalje.

Zlata na ovom turniru osvojili su: Nikša Vukas +100kg u juniorskom uzrastu, Jana Vinković-52kg u dječjem do 13 godina i Leo Kužnin -20kg i Đivo Machiedo +50kg u uzrastu dječaka i djevojčica do 11 godina.

Srebrni na ovom turniru bili su: Antea Mihović – 48kg za JK Slano (dvostruko srebro u juniorskom i kadetskom uzrastu) kao i Petra Rajković – 52kg, Đivo Gašpar +73kg i Antonija Pešel -63kg u mlađe kadetskom te Dubravka Marković -28kg U13 i Josip Bratoš -30kg i Kristijan Konjevod -38kg u U11 uzrastu.

S broncom su se iz Samobora vratili kadeti Andrea Ćutić – 57kg i Đivo Gašpar – 81kg, mlađa kadetkinja Jana Vinković -52kg, te Dubravka Marković -28kg, Fran Kužnin – 30kg i Gabriel Giljača – 50kg u dječjem uzrastu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist