Natrag
20.4.2019 03:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

JOŠ SE TRAŽI IME ‘NEPOZNATOG’ SVECA Napravite ‘selfie’ s propovjedaonice Male braće

18.3.2018 @ 11:19 Dulist Grad

Podijelite:

Povodom večeri crkvenih muzeja, franjevci Male braće postavili su prigodno pitanje: ‘Koji se svetac nalazi na desnoj strani propovjedaonice u njihovoj crkvi?’. 

Kako javlja fra Stipe Nosić, dobili su dosta odgovora, ali točnog još nema.

-Još se traži odgovor, koji treba biti potkrepljen s prihvatljivim objašnjenjem. Onaj tko prvi pošalje točan i dostatno obrazložen odgovor na email mala.braca@du.t-com.hr bit će o tome obaviješten, a prigodom večeri crkvenih muzeja dobit će nagradni paket od deset knjiga koje su posljednjih godina franjevci izdali.

O originalnoj i jedinstvenoj poruci ove propovjedaonice i o njenim umjetničkim reljefima, kao o najuspjelijim djelima kamene plastike u Dubrovniku, bit će govora na večeri crkvenih muzeja.

Bit će govora o tome, zašto se na propovjedaonici crkve Male braće našla ‘Mandaljena pokornica’ i je li ona zaista bila grešnica? Bit će odgovoreno i na pitanja: koji se ‘nepoznati’ svetac, uz nju, uz Sv. Petra i Pavla i Mariju kraljicu nalazi na propovjedaonici, i zašto je on tu?

Posjetitelji, koji dođu na ovaj događaj, moći će se pojedinačno popeti na propovjedaonicu i napraviti ‘selfie’ s kojim i oni mogu poslati poruku o Bogu, s mjesta s kojeg se stoljećima naviještala njegova Riječ – piše Fra Stipe Nosić.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana