Grad

JOŠ SE NE ZNA BROJ KAMERA ‘Veliki brat’ gledat će nas i po noći!

Video nadzor na javnim površinama glavna je tema sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta i remećenja javnog reda na području Grada Dubrovnika.

Naime, Gradsko vijeće prihvatilo je ovaj, kako je istaknuto u priopćenju gradske uprave, važan preventivni projekt na svojoj subotnjoj sjednici. Također je prihvaćena inicijativa gradskih vijećnika da se u sustav video nadzora integrira i nadzor prometa te da ovaj sustav bude komplementaran projektu Dubrovnik Smart City. Radi operacionalizacije projekta video nadzora Vijeće je imenovalo radni odbor, koji ima zadaću u najkraćem roku pripremiti tehničke performanse sustava te predložiti broj i lokacije nadzornih kamera. Dogovoreno je, istaknuto je u priopćenju Grada Dubrovnika, da sustav mora omogućiti ovlaštenim osobama pristup svim lokacijama “on line” te imati odgovarajuću rezoluciju za noćno snimanje.

Zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Glumac izvijestio je članove Vijeća o provedbi projekata dubrovačke policije: “Manje oružja, manje tragedija”, “Mir i dobro pred Božić i Novu godinu”, Projekta zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja te o završetku Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Pročitajte još

RADNA AKCIJA Građani s komunalcima očistili zarasle površine na Gorici

Dulist

NIKOLA BABIĆ U našem kotaru nema ‘šminkera’, treba zasukati rukave

Leona Rašica

Na Stradunu umjesto Kraša ipak – mjenjačnica

Dulist