Aktualno

“Još ne znamo s kim će građani u brak!”

"Još ne znamo s kim će građani u brak!"

Ako imamo 37 posto popunjenosti kapaciteta, Dubrovniku ne trebaju novi kapaciteti – kazao je na javnoj tribini o golf-resortu dr. sc. Ivo Kunst.

Prosječna popunjenost je 85 posto uz 198 dana potpune popunjenosti u hotelima od 1. ožujka do 31. listopada – ispravio je Kunsta gradonačelnik, dodavši kako su vodeći hoteli imali i popunjenost od 220 dana godišnje.
– Traži se soba viška i nedostaju kapaciteti. Gospodins Insituta za turizam bi to trebao znati. Dovedite nekoga tko zna podatke – dodao je Vlahušić.

Dr. sc. Saša Poljanec Borić kazala je kako je u elaboratu ispuštena jedinica klastera, bez koje se nijedna procjena ne radi, jer nema dovoljno ulaznih podataka.
– Nalazite se u neznanju i to je deficit lokalne samouprave, jer građani nisu dobili dovoljno informacija – kazala je dr. sc. Poljanec Borić.

Pero Mrnarević zapitao se treba li nam uopće gradonačelnik koji nekritički sagleda projekt te upitao dr. Borić je li javna vlast korumpirana da bi se brinula za javno dobro.
Dr. Borić mu je odgovorila kako dokumentacija uz projekt ne odgovara pravilima struke i nema kredibilne podatke.
– Manipulira se javnosti i neprimjenjuju se načela dobre vladavine, a otvara se i pitanje legitimnosti upravnog procesa uopće u ovom postupku – kazala je dr. Borić.

Novinar Luko Brailo pitao je gradonačelnika u ime koga gradonačelnik prije donošenja UPU-a aranžman kupovine 40 tisuća kvadrata za sportske sadržaje.
Vlahušić je odgovorio kako su u prvom planu sportski sadržaji bili manje zastupljeni, a da je Grad isposlovao povećanje, pod uvjetom da UPU bude prihvaćen. Brailo je to nazvao ucjenom.

Marc van Bloemen pitao je gradonačelnik na temelju čega se ulazi u 'brak' s investitorima.
– U braku se možemo rastati, a po čemu je investitor poznat? – upitao je van Bloemen.
Vlahušić je odgovorio kako se ne zna tko će biti vlasnik apartmana, pa ne zna ni s kim će građani biti u braku.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist