Kultura

Još jedno subotnje jutro u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Još jedno subotnje jutro u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 15. rujna u 10 sati organizira stručno vodstvo povodom izložbe „Oceani. Pogled na svijet kroz dijalektiku plime i oseke“ koja je nastala u suradnji Umjetničke galerije Dubrovnik i fondacije Thyssen-Bornemisza Art Contemporary koju je osnovala Francesca von Habsburg.

Sedamnaest umjetnika iz različitih krajeva svijeta čija prepoznatljiva djela istražuju kulturne, političke, sociološke i biološke dimenzije oceana kroz multimedijalne instalacije, video radove, fotografiju te skulpturu predstavilo je svoje umjetničke radove koji naglašavaju problematiku mora i oceana.

Svim ljubiteljima umjetnosti u Gradu već dobro poznata tradicija subotnjeg programa u Galeriji, dodatno je obogaćena i sadržajem za djecu. Radi se o besplatnim edukativnim radionicama kojima se kod djece želi osvijestiti važnost očuvanja morskog eko sustava.

Ovu subotnju radionicu pod nazivom „Od plastičnog otpada do meduze“ vodi Suzana Stanković, biologinja i muzejska pedagoginja.

U nedjelju, 16.9.2018. u prostorima novoobnovljenog franjevačkog samostana na Lopudu bit će održana druga dječja edukativna radionica „Morska obala i pojas plime i oseke“. Početak radionice je u 10.30 sati.

„Subotnja kava u Galeriji“ dio je bogatog programa Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više žele približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Svaka nova izložba mogućnost je za proširenje i nadogradnju već tradicionalnog programa koji je dubrovačka publika prepoznala i izvrsno prihvatila.

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji moći će se osvježiti kavom i sokovima i uživati ispijajući kavu na taraci s najljepšim pogledom na Grad.

Pročitajte još

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist