Crna kronika

JOŠ JEDNA PRESUDA Vlahušić osuđen i zbog klevetanja Denisa Orlića

JOŠ JEDNA PRESUDA Vlahušić osuđen i zbog klevetanja Denisa Orlića

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izgubio je još jednu tužbu.

Naime, nepravomoćnom je presudom Općinskog suda u Dubrovniku proglašen krivim za produljeno kazneno djelo klevete na štetu Denisa Orlića, koji je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine.

Privatna tužba Denisa Orlića odnosila se na niz Vlahušićevih izjava u medijima u kojima ga je bivši gradonačelnik optužio za lažno svjedočenje u aferi Šipan zbog koje je Vlahušić pravomoćno osuđen. Točnije u šest je navrata izjavio kako je tadašnji predsjednik DPDS-a dao lažni iskaz pred sudom, što je sudac danas ocijenio neistinom.

Ovog puta po nepravomoćnoj presudi Vlahušić mora u korist državnog proračuna uplatiti 50 prosječnih dnevnih dohodaka što je 9 935 kuna, a mora platiti i sudske troškove. Osim toga, Vlahušić o svom trošku mora presudu objaviti u medijima koji su prenijeli njegove klevetničke izjave.

Inače, još prošlog tjedna Vlahušić je izgubio i tužbu zbog klevetanja DPDS-a kada je nepravomoćno osuđen na isplatu 100 prosječnih dnevnih dohodaka uvjetno na tri godine.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist