Natrag
19.6.2018 10:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

JOŠ JEDNA PRESUDA Vlahušić osuđen i zbog klevetanja Denisa Orlića

15.2.2018 @ 14:39 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izgubio je još jednu tužbu.

Naime, nepravomoćnom je presudom Općinskog suda u Dubrovniku proglašen krivim za produljeno kazneno djelo klevete na štetu Denisa Orlića, koji je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine.

Privatna tužba Denisa Orlića odnosila se na niz Vlahušićevih izjava u medijima u kojima ga je bivši gradonačelnik optužio za lažno svjedočenje u aferi Šipan zbog koje je Vlahušić pravomoćno osuđen. Točnije u šest je navrata izjavio kako je tadašnji predsjednik DPDS-a dao lažni iskaz pred sudom, što je sudac danas ocijenio neistinom.

Ovog puta po nepravomoćnoj presudi Vlahušić mora u korist državnog proračuna uplatiti 50 prosječnih dnevnih dohodaka što je 9 935 kuna, a mora platiti i sudske troškove. Osim toga, Vlahušić o svom trošku mora presudu objaviti u medijima koji su prenijeli njegove klevetničke izjave.

Inače, još prošlog tjedna Vlahušić je izgubio i tužbu zbog klevetanja DPDS-a kada je nepravomoćno osuđen na isplatu 100 prosječnih dnevnih dohodaka uvjetno na tri godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana