Crna kronikaUrednički izbor

JOŠ JEDNA Oštetila mirovinsko i zdravstveno osiguranje za više od 200 tisuća kuna

JOŠ JEDNA Oštetila mirovinsko i zdravstveno osiguranje za više od 200 tisuća kuna

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 42-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

Sumnjiči se da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, iako je njen stvarni boravak u Bosni i Hercegovini, dovela u zabludu djelatnike mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te je u razdoblju od 2010. g. do danas neovlašteno koristila sredstva zdravstvenog osiguranja u iznosu većem od 23 tisuće kuna. Također se sumnjiči da je od 2009. do 2012 na ime isplaćenih roditeljskih naknada sebi neovlašteno prisvojila gotovo 60 tisuća kuna, dok je u razdoblju od 2012. do 2019. temeljem podnesenih zahtjeva za doplatak djeci neovlašteno prisvojila novčani iznos od 109 tisuća kuna. Isto tako, kao nezaposlena osoba prisvojila je novčani iznos od 13 tisuća kuna.

Na opisane načine 42-godišnjakinja je oštetila mirovinsko i zdravstveno osiguranje za iznos nešto veći od 206 tisuća kuna. Policija protiv osumnjičene 44-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist