Sport

JOKOVIĆ NAKON SLAVLJA ‘Fizički smo nadigrali sjajnu plivačku momčad’

JOKOVIĆ NAKON SLAVLJA 'Fizički smo nadigrali sjajnu plivačku momčad'

Sve što smo planirali nam nije prošlo, ali jesu neke potpuno druge stvari. Počeli smo dosta konfuzno, prve tri minute su bile za odmah zvati ‘time-out’. Vidjelo se da su igrači bili pod velikom tremom i opterećenjem, što je normalno. Dobro da se tada Olympiakos nije snašao te otvorio utakmicu s par golova – izjavio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak nakon vrijedne domaće pobjede dubrovačkog sastava protiv Olympiakosa 10:8.

-Ostali smo nakon toga u igri te smo kontrolirali utakmicu, odigrali bolje, ali nismo iskoristili sve svoje šanse. Uz to smo primili neke golove nesretno, a radimo previše gluposti da bismo zaslužili sreću – rekao je Kobešćak, dodavši kako na ‘igraču više’ uvijek traži napadačku igru.

-Trebaju svi biti agresivni, uvijek napadati. Njihova je odluka odabir šuta. Dio je bio rezonski, dio nije, ali to nije problem. Imamo drugih problema – objasnio je Kobešćak te dodao da se sad sva pozornost seli na idućeg protivnika, mađarski OSC.

-Promijenili su trenera i to je donijelo pomak u njihovoj igri. Vratio se Laszlo Toth, opasniji su nego što su bili, a mi moramo do kraja ići na pobjedu u svakoj utakmici – istaknuo je Kobešćak.

Jugov napadač Maro Joković iskazao je zadovoljstvo osvojenim bodovima protiv vrhunske momčadi, dosad neporažene u Ligi prvaka.
-Oni su se tražili dvije i pol četvrtine, a u nesretnoj trećoj četvrtini su priprijetili, skoro došli u egal. U svakom smo segmentu bili bolji. Odigrali smo jako dobru i koncentriranu obranu, iako smo primili nekoliko nesretnih pogodaka. Stvarali su nam šanse u napadu sa svih poziciji, ali smo bili pokretljivi. Utakmica je bila fizički jako naporna protiv plivačke ekipe, ali vidjelo se da su im centri već u drugoj četvrtini izgubili nalet i lakoću – rekao je Joković.

-U odnosu na meč u Pireju popravili smo napad, jer smo u Grčkoj bili pasivni. Respektirali smo tada jedan drugog i nitko nije ‘zatvorio oči’ i opalio po golu. Ovaj put je bilo više takvih šuteva, možda i brzopletih rješenja, kojih treba biti u modernom vaterpolo. Bitno da je završilo uspješno – istaknuo je Joković.

Vratar Olympiakosa Josip Pavić očekivano nije bio raspoložen nakon poraza svoje momčadi.
-Jug je slavio u dvoboju dvije odlične momčadi. U obje utakmice mogao je rezultat otići na bilo koju stranu. Večeras je falio jedan potez da preokrenemo. Imali smo kontru za izjednačenje, ali nismo uspjeli. Jug je odigrao za nijansu bolje od nas i to se vidjelo na rezultatu – smatra Pavić, koji je na komentar kako je Olympiakos u Dubrovnik stigao kao favorit odgovorio:

-Volio bih da imam u momčadi 7-8 svjetskih prvaka te još dva reprezentativca sa strane pa da kažem da nisam favorit. Ne znam tko je tu lud? Igra li šest svjetskih prvaka u Olympiakosu ili Jugu? Hoćemo nabrojati svih šest? Je li to nešto ne štima u Jugu kad govore da nisu favoriti, a imaju takvu momčad? To mi nije jasno. Na stranu psihološke igre, to može za jednu utakmicu, ali baš svaku? Da Jug kod kuće nije favorit, s toliko svjetskih prvaka? – zapitao se Pavić.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist