Aktualno

JESEN STIŽE, ALI… Ne spremajte kupaće kostime!

JESEN STIŽE, ALI... Ne spremajte kupaće kostime!

Manje od 48 sati dijeli nas od kalendarskog početka jeseni, koja stiže 22. rujna u 16 sati i 21 minutu. Kako navode na portalu Crometeo, posljednjih nekoliko dana na vrijeme je djelovala ciklona koja je ponegdje donijela (vrlo) obilne oborine.

Sudeći prema prognostičkim materijalima, pišu dalje Crometeovci, pred nama je novo duže stabilno razdoblje! Sljedećih desetak dana bit će stabilno, uz obilje ranojesenskog sunca, a s obzirom na i dalje toplo more, čije su površinske temperature od 21 do 24, i dnevnu toplinu u danima pred nama, sezona kupanja i dalje će se nastaviti…

Evo i njihove tjedne prognoze za Jadran:

U većini krajeva pretežno sunčano i suho bit će u srijedu. Puhat će slaba do umjerena bura koja još podno Velebita povremeno može biti jaka. Jutro će biti malo hladnije s minimalnim temperaturama od 6 do 12°C u zaobalju i 12 do 17°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 20 do 25°C.

Pretežno vedro bit će posvuda u četvrtak. U noći je ponegdje u kotlinama zaobalja moguća magla. U noći će puhati slaba, rijetko gdje umjerena bura. Danju na sjevernom Jadranu slaba bura, u Dalmaciji slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 19°C ponegdje u zaobalju do 25°C u južnoj Dalmaciji.

Pretežno sunčano će prevladavati u petak. Ujutro je u nekim kotlinama zaobalja moguća magla. Noću tiho ili slaba bura, danju će puhati slab vjetar s mora. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 18°C ponegdje u zaobalju do 24°C u južnoj Dalmaciji.

Stabilno vrijeme nastavit će se i u dane vikenda. U subotu če prevladavati sunčano, tek ponegdje uz prolaznu umjerenu naoblaku, a u jutarnjim satima ponegdje u zaobalju može biti magle. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab vjetar s mora. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na petak ili neznatno više.

U nedjelju pretežno sunčano. Ujutro i navečer slaba bura, danju će puhati slab vjetar s mora. Jutro svježe, danju toplo s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 21 do 26°C.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist