Natrag
20.3.2019 16:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘JEDNOM TJEDNO IMAM SLOBODAN DAN’ Sve više Trebinjaca radi u gradu, ističu bolje uvjete

13.3.2019 @ 10:33 Dulist Aktualno

Podijelite:

Nedostatak radne snage u Trebinju sve je veći, a val odlaska radne snage očekuje se početkom travnja kad će većina Trebinjaca početi s radom u Dubrovniku. 

Iako se radi o sezonskom radu od šest ili osam mjeseci, Trebinjci ističu kako se odlučuju za rad u Dubrovniku jer su im ponuđeni dosta bolji uvjeti – plaće su veće, imaju osiguranu hranu i smještaj, prenosi TrebinjeLive.

-Plaća se ne može usporediti sa onom koju sam imao u Trebinju. Jednom tjedno imam slobodan dan, a radno vrijeme traje sedam sati. Vikendom mogu doći i do svojih – rekao je jedan Trebinjac koji radi u jednom hotelu na Babinom kuku.

Kako ističu s portala, nije tajna da Trebinjci u pojedinim dubrovačkim objektima odrađuju skoro cijelu smjenu.
Trgovački lanac ‘Tommy’ odlučio je direktno potražiti radnike u Trebinju. Tako rade i ostali poslodavci. Naime, nije rijedak slučaj da vlasnici objekata brze hrane iz Dubrovnika redovno dolaze u Trebinje i nakon određenog razdoblja radnicima nude posao. Tako je u jednom hotelu u Trebinju, tvrde s portala TrebinjeLive, poslodavac iz Dubrovnika ponudio cijeloj smjeni prelazak na rad kod njega.

Osim konobara i kuhara, sve je više i sobarica, zidara, vodoinstalatera i električara koji odlaze na rad u Dubrovnik. Prema procjenama, ove godine u Dubrovniku će raditi od 1.300 do 1.500 Trebinjaca, a do sada je u Dubrovniku izdano nešto više od 3.200 radnih dozvola za radnike iz BiH, Makedonije i Srbije.

Izvor: TrebinjeLive

Foto: Ilustracija DuList

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana