Aktualno

‘JEDNOM TJEDNO IMAM SLOBODAN DAN’ Sve više Trebinjaca radi u gradu, ističu bolje uvjete

Nedostatak radne snage u Trebinju sve je veći, a val odlaska radne snage očekuje se početkom travnja kad će većina Trebinjaca početi s radom u Dubrovniku. 

Iako se radi o sezonskom radu od šest ili osam mjeseci, Trebinjci ističu kako se odlučuju za rad u Dubrovniku jer su im ponuđeni dosta bolji uvjeti – plaće su veće, imaju osiguranu hranu i smještaj, prenosi TrebinjeLive.

-Plaća se ne može usporediti sa onom koju sam imao u Trebinju. Jednom tjedno imam slobodan dan, a radno vrijeme traje sedam sati. Vikendom mogu doći i do svojih – rekao je jedan Trebinjac koji radi u jednom hotelu na Babinom kuku.

Kako ističu s portala, nije tajna da Trebinjci u pojedinim dubrovačkim objektima odrađuju skoro cijelu smjenu.
Trgovački lanac ‘Tommy’ odlučio je direktno potražiti radnike u Trebinju. Tako rade i ostali poslodavci. Naime, nije rijedak slučaj da vlasnici objekata brze hrane iz Dubrovnika redovno dolaze u Trebinje i nakon određenog razdoblja radnicima nude posao. Tako je u jednom hotelu u Trebinju, tvrde s portala TrebinjeLive, poslodavac iz Dubrovnika ponudio cijeloj smjeni prelazak na rad kod njega.

Osim konobara i kuhara, sve je više i sobarica, zidara, vodoinstalatera i električara koji odlaze na rad u Dubrovnik. Prema procjenama, ove godine u Dubrovniku će raditi od 1.300 do 1.500 Trebinjaca, a do sada je u Dubrovniku izdano nešto više od 3.200 radnih dozvola za radnike iz BiH, Makedonije i Srbije.

Izvor: TrebinjeLive

Foto: Ilustracija DuList

Pročitajte još

Dubrovački učenici okitili se medaljama na najvećem europskom natjecanju u hotelijerstvu i turizmu

Dulist

U UTORAK Tribina ‘Biram život’ na sveučilišnom kampusu

Dulist

ZAMUĆEN DIO PALATE Provjerite današnji raspored cisterni

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija