Natrag
20.2.2019 12:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jedan dan za čisti okoliš

19.4.2012 @ 14:56 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

U sklopu globalnog pokreta Let's do it! World cleanup 2012 u Hrvatskoj se provodi kampanja Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja će, 21. travnja 2012., okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja.

Kampanja se provodi pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a aktivnosti koordinira udruga Žmergo iz Opatije. Pismo potpore je uputio povjerenik EU-a za okoliš Janez Potočnik, kao i razne krovne organizacije (HPS, HGSS, HKS, HMVC, itd.). Priroda nema granica i interes je sviju pa je 400 članova europskog parlamenta pisanim dokumentom poduprijelo akciju World Cleanup 2012.

Lokalni partneri akcije su organizacije civilnog društva – Društveno reedukacijsko volontersko okupljalište mladih Bonsai, Udruga Čovjek na Zemlji i Ekološka udruga ''Eko centar Zeleno Sunce'' uz potporu Grada Dubrovnika.

Čist okoliš je pravo i obveza sviju. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak sviju. Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš omogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. Kampanja ima za cilj podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja nepravilno odbačenog otpada.

Uspjeh dosadašnjih kampanja u sklopu pokreta Let's do it! govori o želji građana da utječu na promjene u svojoj okolini. Pokažimo što smo u stanju napraviti zajednički. Ovo je kampanja svih! Kampanja se provodi putem tri segmenta djelovanja: kartiranje, promocija i akcija, s konačnim ciljem očistiti što više otpada na što više lokacija.

Akciju čišćenja nepravilno odbačenog otpada na lokacijama Stara bolnica i Nuncijata održava se tako u subotu, 21. travnja. Okupljanje volontera je u 9,00 sati na ulazu u Staru bolnicu te na igralištu na Nuncijati. Potrebna oprema za volontere (rukavice, veće za otpad…) je osigurana. U slučaju lošeg vremena akcija se odgađa, a o novom terminu javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana