Aktualno

Javni prijevoz ipak se naplaćuje!

Javni prijevoz ipak se naplaćuje!

Javni gradski prijevoz ipak se naplaćuje, premda je zbog asfaltiranja i zatvaranja Ulice Pera Bakića koja spaja Jadransku magistralu s raskrižjem na Ilijinoj glavici,  on za građane trebao biti besplatan.

Javili su nam to građani kojima je jutros karta u Libertasovom autobusu naplaćena. Kako saznajemo od nekoliko vozača Libertasa, jutros po dolasku na posao dočekala ih je obavijest kako će danas i sutra prijevoz biti besplatan, te da ne pale sustav naplate i da sva vrata u autobusu budu otvorena. No, nedavno su obaviješteni da ipak upale naplatu.

– Uopće nismo detaljno obaviješteni što činiti, kome naplatiti ili ne. Dakle, je li autobus besplatan samo za građane Dubrovnika ili cijele Županije ili pak moramo samo strancima naplatiti kartu? Pa ne mogu ja svakog putnika pitati je li iz Dubrovnika, Konavala ili je pak stranac  – rekao nam je jedan vozač.

Direktor Libertasa Đuro Deranja potvrdio nam je kako se karte naplaćuju onima koji žele platiti te turistima.

– Odluku nismo sami mijenjali. Naplaćuje se onima koji žele platiti jer većina građana, oko njih 80 posto, imaju pokaz. Nema smisla da i turistima s broda prijevoz bude besplatan – komentirao nam je Deranja.

Glasnogovornik Grada Dubrovnika Mario Tevšić rekao nam je kako se "građanima  prijevoz ne naplaćuje, već se naplaćuje samo turistima".

Podsjetimo, jučer je iz Grada Dubrovnika stigla obavijest kako će danas i sutra od 9:30 do 21 sat zbog asfaltiranja za sav promet biti zatvorena Ulica Pera Bakića koja spaja Jadranku magistralu s raskrižjem na Ilijinoj Glavici.  Promet  ulicama Vladimira Nazora, Andrije Hebranga i Zagrebačka regulirat će prometna policija. Iz Grada Dubrovnika stoga mole građane mole za strpljenje i razumijevanje da za ulazak u Dubrovnik koriste zapadni ulaz preko Sustjepana ili Komolca i Kantafiga, te kako će ima ova dva dana besplatno biti ustupljene  sve javne parkirne površine te parkirališta u sklopu Luke Dubrovnik dok će javni gradski prijevoz biti besplatan.

 

 

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist