Natrag
18.3.2019 17:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Jambo je opet napravio štetu HSS-u”

14.12.2011 @ 10:49 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Zamjenik župana i član Hrvatske seljačke stranke Frano Skokandić priopćenje za javnost osvrnuo se na rezultate parlamentarnih izbora u 10. izbornoj jedinici

tvrdeći kako HSS ovdje ni nije izašao na izbore. Lista je to, ističe, Stipe Gabrića koju je sam sastavio i „upakirao u ambalažu HSS-a. Priopćenje Skokandića donosimo u cijelosti:

– Tvrdim da u 10. Izbornoj jedinici HSS nije niti izašao na parlamentarne izbore 2011. To je zapravo bila lista Stipa Gabrića koju je sam sastavio i zapakirao u ambalažu HSS-a. Najveći broj općinskih i gradskih organizacija nije na nikakav način sudjelovao u tim izborima niti je to itko od njih tražio, a kamoli da su sudjelovale u kandidacijskom postupku, kreiranju programa, promidžbi ili bilo čemu drugom vezano za izbore.

U takvoj situaciji ta lista nije niti mogla očekivati Bog zna kakav uspjeh. Stipe Gabrić je još jedanput uz blagoslov vrha napravio štetu HSS-u, što radi neprestano od kada se prije nekoliko godina učlanio u stranku.

Volio bi vjerovati da je ovo posljednji put. Ovakvo nešto se ne bi moglo dogoditi u djelovanju jedne dobro organizirane demokratske političke stranke, a što HSS danas očigledno nije. HSS je danas brod u magli bez navigacijskih uređaja, nit ide lijevo niti desno, niti u sredinu, vrluda i nitko ne zna gdje će završiti. Politika koju danas vodi HSS nema niti okusa niti mirisa, čak i ono malo mirisa hrvatskog sela se potpuno izgubilo.

Stoga smatram da većina onih iz vodstva stranke koji nisu pokazali političku zrelost, viziju, znanje i demokratičnost da HSS opstane kao važan čimbenik hrvatske političke scene moraju otići, što očekujem od iduće Izborne skupštine. To nikako neće biti lagan posao jer se privilegija nije lako odreći, očekuju nas žestoka sučeljavanja.

Kako god bilo, HSS očito više ne može opstati kao „stranka naših djedova i očeva“ već kao „stranka naše djece i budućih naraštaja“.
Infrastruktura HSS-a je dovoljno razvijena s velikim ljudskim potencijalom znanja i sposobnosti u čemu leži i njegova budućnost. Zato skoru izbornu skupštinu stranke smatram jednom od posljednjih prilika koju ne smijemo propustiti – priopćenje je Frana Skokandića.
 
 
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana