DuList IN

‘Ja sam Toby i volim putovati, čitati knjige…’

'Ja sam Toby i volim putovati, čitati knjige...'

Lutajući internetskom sferom i društvenim mrežama nailazimo na ‘more’ profila od kojih nam rijetko koji ‘zapne za oko’.

Takav slučaj ne vrijedi za Tobyja, plišanog Coccolino medvjedića s avanturističkim srcem koji svoje zgode i nezgode s putovanja dijeli na svom Instagram profilu @adventures_of_Toby_1984. Dosad je bio na brojnim svjetskim lokacijama, a jedna od dražih mu je i – Dubrovnik. Toby nam je tako otkrio kako je započela cijela priča, gdje je dosad bio i koji su mu hobiji…

— Trenutno živim u New Yorku, no moji korijeni potječu iz Dubrovnika. S mojom prijateljicom, živim, putujem i zabavljam se još od 80ih godina prošlog stoljeća. Na početku su me nazvali Ted, no moja prijateljica nije mogla izgovoriti to ime, već me zvala Toby ili Tobyca. I tako je ostalo – rekao nam je ovaj medvjedić.

— Cijelo vrijeme provodio sam s mojom prijateljicom. Nismo se od odvajali samog početka. No, za vrijeme vlaku za Glasgow našeg boravka u Engleskoj dogodio mi se veliki životni obrat. Naime, njezin prijatelj iz Dubrovnika me uzeo sa sobom i odveo u Lintz. Ona je za to saznala preko fotografije koju joj je poslao moj ‘otmičar’. Tada je rekao ‘odsad ćeš ga vidjeti samo preko fotografija’.

Tako počinje naša avantura koja je trajala tri mjeseca, nakon čega sam se vratio mojoj prijateljici – kazao je Toby. Sa svojim se novim prijateljem tijekom tromjesećnog druženja brzo zbližio te su se nakon Lintza uputili u Dubrovnik.

— Poslali smo joj ogroman broj fotografija sa Straduna, Srđa, u društvu Marina Držića… Najviše zbog toga jer ona nije bila odavno u Dubrovniku za koju je vežu brojne uspomene. To je na početku bila samo interna priča, no onda smo odlučili napraviti profil na društvenoj mreži Instagram gdje bi osim nje i ostali prijatelji, poznanici mogli pratiti naše avanture. Htjeli smo napraviti svoj digitalni album, ali je jedan od razloga bila sama jednostavnost ove društvene mreže. Trenutno imam 80 pratitelja, ali u cijeloj priči nije bitan broj. Ovo mi služi kao razbibriga – istaknuo je Toby i dodao koje je to države i gradove posjetio.

— Nakon Dubrovnika pošli smo u brojne gradove među kojima su Zagreb i Glasgow, a možda mi je najdraži izlet bio u Edinburghu, gradu Harryja Pottera. Tada nismo imali vremena, ali u idućem posjetu planiramo napraviti Harry Potter turu. U Edinburghu smo se sastali s našom prijateljicom s kojom dalje nastavljam putovati – rekao je Toby i otkrio što još radi u svoje slobodno vrijeme.

— Osim putovanja, volim čitati. Inače, imam biblioteku koju sadrži preko tisuću knjiga. Ali ako bih morao izdvojiti određenu kao najdražu, to bi bila zasigurno knjiga ‘Koliba’. Dok čitam, volim slušati klasičnu glazbu – na gramofonu. Isto tako, slušam i klasike filmskih soundtrackova, a posjedujem ih stotinjak. A koji mi je najdraži? Soundtrack iz kultnog filma ‘Kum’. Od ostalih osobnih zanimacija, mogu izdvojiti pisanje na pisaćem stroju iz 1910. godine koji je pravi muzejski primjerak. Uživam tipkajući svakodnevno na njemu i to uglavnom citate iz knjiga koje u tom trenutku čitam – naglasio je Toby i dodao kako su uvijek u kontaktu s prijateljem iz Dubrovnika s kojim planiraju ići na zajednička putovanja u skorije vrijeme.

— Jedna od idućih avantura bit će putovanje u Dansku u devetom, zatim u Atenu u studenom ove godine. A onda… Slijedi Jamajka gdje idemo na vjenčanje u ožujku iduće godine – istaknuo je Toby, a vjerujemo kako će to će zasigurno biti zanimljivo iskustvo o kojem ćemo pričati s njim kad se vrati.

 

 

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist